Week 16- Namen

Woensdag

De tijd gaat eigenlijk best snel. Week 16 alweer! De misselijkheid is nog niet helemaal verdwenen, of, zoals dochter afgelopen weekend appte: “baby wil vandaag geen voedsel bij hem in de buurt”. Dan komt alles er dus gewoon weer uit. Ik merk dat ik veel aan het vergelijken ben met hoe het bij mij destijds ging. Omdat het nu om mijn dochter gaat, denk je toch snel dat het bij haar hetzelfde gaat. Ik was wel lang misselijk en kon ook bepaalde dingen niet eten, maar dat ik echt moest overgeven, dat kwam zeer zelden voor. Heel veel minder dan bij dochter nu. Daar zitten dan dus toch grote verschillen. Wel heel erg vervelend voor haar natuurlijk, maar het moet nu toch echt om de laatste loodjes gaan, de misselijkheidsfase zit er echt bijna op. 

Ik zat ook te denken over hoeveel mijn dochter met mij deelt over haar zwangerschap en hoe ik dat destijds met mijn moeder deed. Daarin is Whatsapp toch wel een belangrijke verandering. Nu stuur je even een berichtje. Destijds, toen ik zwanger was van mijn oudste, gingen we eigenlijk wel iedere vrijdagavond naar mijn ouders, en dan had ik het er wel over met mijn moeder, maar dan ben je al in een gezelschap van vier mensen. Ik belde haar niet voor ieder dingetje op bijvoorbeeld. Nu kon ik al niet kort bellen met mijn moeder, ieder gesprek duurde minimaal een uur! Maargoed, dat was dus wel anders. Ze is ook nooit mee geweest voor een controle bij de verloskundige, en echo’s werden er bijna niet gemaakt. Ze heeft eigenlijk ook nooit aan mijn buik gevoeld. Wij waren niet zo aanrakerig wat dat betreft.  

Ik ben ook wel behoorlijk gewend aan het idee dat het een jongetje wordt. Ik ben zo benieuwd naar welke naam ze hem gaan geven! Ik heb al wat door de namenlijst van de SVB gescrold en een lijstje samengesteld die de dochter ook gezien heeft, maar ze ging uiteraard niet zeggen op de naam erop staat. Destijds bij mijn zus, toen ze zwanger was van de jongste, heb ik ook zo’n lijstje gemaakt en daar stond de naam mooi wel op! In ieder geval heeft ze qua namen wel een beetje dezelfde smaak als ik, dus dat het een naam wordt waar ik heel erg aan zou moeten wennen, daar ben ik niet zo heel bang voor. Ik vind de naam Milas wel heel leuk, die hoor ik steeds vaker de laatste tijd. Natuurlijk omdat mijn allerliefste kat Midas heette, maar Milas klinkt gewoon leuk. Mijn zus werkt bij een bedrijf dat onder andere kraamkadootjes bedrukt en die stuurde een foto van wat ze die dag had bedrukt en dat ze de naam zo leuk vond, Milas was de naam. Apart. Maar de dochter meldde dat deze naam niet op haar lijstje stond. Geen Milas dus.

(Visited 46 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *