Over Marjolein

Ik ben Marjolein en ik schrijf al mijn hele leven. Al op de kleuterschool was ik aan het oefenen om te leren schrijven, voor als ik naar de ‘grote school’ zou gaan. Ik schreef de letters over uit de radiogids bijvoorbeeld. Toen ik een jaar of acht was, had ik een penvriendin, overgehouden aan een zomervakantie op een camping in Brabant. We hebben dat jaren volgehouden. Mooi postpapier en bijpassende enveloppen. Het gevoel als er post voor je was! Helemaal als het een dikke envelop was met meerdere blaadjes erin. Het loopje naar de brievenbus om het antwoord weer op de post te doen. Later schreef ik met mijn nichtje, die ook van schrijven hield. We wilden allebei schrijfster worden en schreven boeken. Op het werk van mijn vader werden de bakelieten typemachines weggegooid en zo veroverden we allebei onze eigen typemachine.

Brieven bleef ik ook schrijven, naar schoolvriendinnen in de zomervakantie, maar ook tijdens de les schreven we over allerlei persoonlijke dingen en schoven we de briefjes heen en weer. Met een vriendin correspondeerde ik toen we allebei een andere vervolgopleiding deden en onze fietsen stalden bij het station. De brieven hingen we dan aan elkaars fiets.

En natuurlijk hield ik een dagboek bij. Door te schrijven kon ik mijn gedachten ordenen, het heeft me door de puberteit heen geholpen. Daarna werd het wat minder, ook al schreef ik wekelijks voor mezelf tijdens de zwangerschappen van mijn kinderen, voorzag ik de fotoalbums altijd van commentaar en hield ik de vorderingen van mijn kinderen bij.

In de zomer van 2017 was daar yoo.rs, een bloggerssite waar een vriendin me op wees. Meteen was ik enthousiast en begon ik weer te schrijven. En te schrijven. Over mijn voorouders, over astrologie, over de liefde toen ik mijn man op die site ontmoette. En over de tuin toen we naar een appartement met een tuintje verhuisden en ik, na het zaaien van een gevonden zakje courgettezaadjes, gegrepen werd door het moestuinvirus. In de zomer van 2019 waagde ik de sprong naar het schrijven van fictie, Leonie werd geboren, een vervolgverhaal.

En nu is er mijn eigen site waar alle onderwerpen waar ik over schrijf te vinden zijn. Onder hersenspinsels kun je van alles vinden wat niet in de andere groepen thuishoort. Ik nodig je uit om lekker rond te kijken. Misschien ben je alleen maar geïnteresseerd in één van de onderwerpen waar ik over schrijf, maar misschien vind je het ook leuk om eens bij één van de andere onderwerpen te kijken.

Mijn wens is dat ik een klein beetje van het plezier dat ik bij het schrijven heb kan doorgeven aan de lezer, veel leesplezier dus!

Marjolein

(Visited 2.041 times, 1 visits today)