Wie is wie in Wappieland?

Ik heb dit overzicht in eerste instantie gemaakt voor mensen die wat later wakker zijn geworden dan de die-hard wappies, om ze wegwijs te maken in ‘onze’ wereld. Al die platforms, al die mensen, wie zijn ze eigenlijk? Maar wellicht is het voor iedereen een mooi overzichtje van wie wat doet en waar vandaan komt. Ik heb zelf in ieder geval ook weer het één en ander geleerd! Doe er je voordeel mee. 

Café Weltschmerz is in 2013 opgericht door o.a. Max von Kreyfelt, die eindredacteur is. Het platform is opgericht om gesprekken te voeren die in de MSM niet gevoerd worden. Het had dus al voet aan de bodem toen de coronacrisis begon. Diverse andere kanalen zijn ontsproten uit Café Weltschmerz, o.a. Jorn Luka, Fiona Zwart, Isa Kriens, Sven Hulleman en Flavio Pasquino zijn begonnen bij Café Weltschmerz. Tot zijn overstap naar De Andere Krant was Karel Beckman er hoofdredacteur.

De Blauwe Tijger/Blue Tiger Studio is een uitgeverij en videoplatform. De uitgeverij is in 2013 opgericht door eigenaar Tom Zwitser, het videoplatform in 2018. Hij wil een tegengeluid geven en geeft vaak boeken uit die andere uitgeverijen niet uitgeven of die zelfs verboden zijn geweest. 

Blckbx.tv is in november 2020 ontstaan, eigenaar is voormalig prof-wielrenner en Europort wielrencommentator Flavio Pasquino. Hij was vlogger en postte gesprekken die hij in de auto voerde met critici. Naar aanleiding van een gesprek kreeg hij bezoek van de politie. Dit politiebezoek was een indirecte aanleiding om een professioneel kanaal te beginnen. Mensen die meewerken aan dit kanaal zijn o.a. Cees Hamelink, Annelies Strikkers, Sietske Bergsma en Erwin Taams.

Viruswaarheid heette in eerste instantie Viruswaanzin en is opgericht in juni 2020 door Willem Engel en Jeroen Pols. Zij strijden door middel van juridische procedures tegen de overheden en hebben als doel de democratische rechtsstaat te behouden. Aan Willem Engel wordt vaak gerefereerd als ‘de dansleraar’, omdat een eigen dansstudio heeft. Hij is echter ook wetenschapper geweest en heeft een studie Bio Farmacie gedaan. Jeroen Pols is jurist en is gespecialiseerd in strafrecht.

Het Andere Nieuws is een videoverzamelplatform dat ontstaan is in mei 2021 met als doel om video’s van de door censuur versnipperd geraakte ‘nieuwe media’ centraal te verzamelen. In principe worden alleen Nederlandstalige of Nederlands ondertitelde video’s geplaatst. Eigenaar is Marc van den Broek, die ook verbonden is aan Vriendenplek.nl, het censuurvrije Facebook alternatief.

Ademvrij.nu is in het najaar van 2020 opgericht door freelance-journalist Karel Beckman en heeft als doel de mondkapjesplicht op te heffen. Hiertoe wordt inmiddels een bodemprocedure tegen de staat gevoerd. Ikzelf ben verbonden aan de redactie van ademvrij.nu.

Omroep Ongehoord Nederland (ON!) gaat deel uitmaken van het publieke omroepbestel met een tegengeluid. Oprichter Arnold Karskens is een journalist die in zijn carrière in diverse conflictzones in de hele wereld gewerkt heeft als verslaggever.

De BPOC2020 (Buitenparlementaire onderzoekscommissie 2020) is opgericht in 2020 en doet onderzoek naar het beleid van de regering inzake covid-19. Ze verzamelen vooral verklaringen van burgers, verpleegkundigen, politiemedewerkers enz. De commissie bestaat uit Pieter Kuit en zijn dochter Jade Kuit.

De Andere Krant is opgericht in maart 2018 door o.a. Sander Compagner en gaf toen themanummers uit. Sinds september 2021 is het omgevormd tot een weekkrant onder hoofdredactie van Karel Beckman

De Nieuwe Wereld is in maart 2018 opgericht door o.a. Ad Verbrugge en Paul van Liempt en heette toen ‘De Ommekeer’. Hun motto is ‘verdiepende gesprekken in een tijd van verandering’ te brengen. Marlies Dekkers (ja, van de lingerie) is één van de interviewers van de gesprekken die vooral met deskundigen gevoerd worden.

Gezond Verstand is een twee-wekelijks tijdschrift dat uitgebracht wordt sinds het najaar van 2020 door Karel van Wolferen. Karel is journalist, schrijver en emeritis-hoogleraar en is lang buitenland correspondent geweest voor het NRC, vooral in Oost-Azië.

Vriendenplek.nl is hét censuurvrije, Nederlandse Facebook alternatief. Een aantal jaren geleden opgezet door Rudy Deelen onder de naam socializen.online. Inmiddels heet het vriendenplek en zijn ook Marc van den Broek (van Het Andere Nieuws) en Peter van Geest mede-eigenaar en mag het zich verheugen in een snel groeiend aantal gebruikers.

Sietske Bergsma is advocaat en publicist. Ze heeft een eigen website, The Fire Online. Ook heeft ze vijf jaar in Berlijn gewoond. Ze werkt mee aan verschillende eerder genoemde online platforms, zoals Café Weltschmerz en blckbx.tv. Ze is één van de initiatiefneemsters van Moederhart.De andere initiatiefneemsters zijn Nadia Duinker en Isa Kriens (ook bekend als de Kleine Activist)

Annelies Strikkers is onderzoeksjournalist. Ze heeft een eigen website, The Hanging Tree en ook zij is te zien op o.a. blckbx.tv

Frank Stadermann is oud-advocaat en vooral bekend van Café Weltschmerz.

Robert Jensen is bekend van radio en televisie en van zijn eigen website Jensen.nl. Een wappie van het eerste uur.

Sven Hulleman is een zelfstandig jurist, bekend geworden van de stichting Restschuld Eerlijk Delen. Hij presenteerde op Café Weltschmerz en begon daarna zijn eigen kanaal: Een oorlog reeds verloren (of een vrede reeds gewonnen). Hij is ook de oprichter van nieuwssite nooit.nl.

Fiona Zwart was verbonden aan Café Weltschmerz en inmiddels bekend van ‘make that change’. 

Prof. Dr. Pierre Capel is emeritus hoogleraar experimentele immunologie die vooral korte filmpjes maakt waarin hij op begrijpelijke manier uitlegt hoe ‘het virus’ en het immuunsysteem werken. 

Cees Hamelink is hoogleraar communicatiewetenschap, internationale communicatie en media. Hij houdt zich vooral bezig met de combinatie mensenrechten, globalisering en communicatie. Hij is regelmatig te zien bij Café Weltschmerz en blckbx.tv

Jorn Luka had tot de coronacrisis een aantal bedrijven in de dance industrie. Na de start van corona had hij al snel in de gaten dat de dingen anders in elkaar zaten dan de mainstream ons wilde doen geloven. Hij is gestopt met zijn bedrijven en zet zich volledig in in de nieuwe media, begonnen bij Café Weltschmerz, maar hij maakte al snel zijn eigen podcast, The Trueman Show, iedere donderdagavond.

Peter Borger is moleculair bioloog, deskundige op het gebied van het afweersysteem en de PCR test.

Theo Schetters is bioloog en immunoloog die zich bezig hield met de ontwikkeling van vaccins. Hij spreekt regelmatig en op de verschillende platforms zijn zorgen uit over de coronavaccins.

Maurice de Hond is vooral bekend geworden als opiniepeiler. Met zijn grote liefde voor data en statistiek bekritiseert hij de aanpak van de coronacrisis. Zo kwam hij al heel vroeg met zijn theorie over aerosolen.

Rob Elens is huisarts en was in het verleden ook tropenarts. Vanuit die hoedanigheid schreef hij vroeg in de coronacrisis aan een aantal corona patiënten hydroxychloroquine voor waarna deze patiënten snel genazen. Deze behandeling werd echter door de overheid verboden. Rob Elens is één van de oprichters van de ANBB, Algemene Nederlandse Burger Belangenvereniging. 

Jan Bonte is een ‘eenvoudig’ neuroloog, zoals hij zelf zegt. Hij verloor zijn baan nadat hij weigerde een mondkapje te dragen. Op Twitter was hij bekend als Jan B. Hommel, dat account is inmiddels verwijderd, gelukkig heeft hij meerdere accounts. Zijn blogs vind je op www.janbhommel.nl

Geert Vanden Bossche is een Belgische viroloog en vaccinspecialist die gewerkt heeft voor GAVI en de Bill & Melinda Gates Foundation. Hij waarschuwde al in een vroeg stadium voor de gevaren van het in de hand werken van het ontstaan van varianten bij massavaccinatie tijdens een epidemie en ADE, antibody dependent enhancement, wat in het kort zorgt voor een heftigere reactie als het immuunsysteem in aanraking komt met een volgende variant van het virus na vaccinatie.

Sam Brokken is een Belgische gezondheidswetenschapper en criticus op het coronabeleid. Hierdoor verloor hij al maart 2021 zijn baan aan de Hogeschool in Hasselt. Hij pleit voor een omgekeerde lockdown.

Mattias de Smet is professor klinische psychologie aan de universiteit van Gent. Hij is vooral bekend van zijn uiteenzettingen over massavorming. 

Reiner Fuellmich is een Duitse advocaat die het voortouw heeft genomen om de Neurenberg 2.0 processen op te starten.

Michel Reijinga is de man achter de koffiedrink-demonstraties die in januari 2021 wekelijks werden georganiseerd op het Museumplein in Amsterdam. Hij is verbonden aan Nederland in Verzet en Samen voor NL. De laatste organisatie organiseert sinds september 2021 iedere eerste zondag van de maand een mars voor de vrijheid en is een gezamenlijke inspanning van inmiddels bijna 80 organisaties. 

(Visited 6.288 times, 1 visits today)

5 reacties

 1. “Annelies Strikkers is onderzoeksjournalist” Echt bespottelijk om deze hysterische juffrouw een onderzoeksjournalist te noemen.

  1. Treurig deze reactie. Lees je in, doe gedegen onderzoek en kom dan pas met commentaar. Ik raad je aan de WOO-documenten van Daniel van der Tuin te raadplegen. Een duidelijker antwoord op al je vragen kun je niet krijgen. Succes ermee!

   1. Waarom is dit een treurige reactie? Omdat Frank zich geen schaapje toont net als u en zich kritisch uitlaat over iemand die wordt genoemd in deze wappie-lijst?
    Accepteer dat de meerderheid van dit land vindt dat dit een lijst met idioten is. En dat geldt ook voor de aanhangers die de genoemden aanbidt als helden. Ja, u (dus) ook. De meest bizarre verhalen worden verteld op al die malle platformpjes, die altijd beginnen met het zeuren om geld. Triest volk.

 2. Graag wil ik mensen oproepen om verbinding te zoeken in plaats van overal kritiek op te hebben. Ook deze mensen zijn een onderdeel van de maatschappij. Ze kunnen een parallelle samenleving willen maar dan scheiden ze zich af. Liefde is geen afscheiding. Liefde is verbinding.

 3. Bedankt voor dit ‘wappie’-waslijstje!
  Laten we vooral niet vergeten dat er vele (andere) bewuste mensen waren die de mensheid al vele jaren probeerden wakker te maken. Zij werden vergruisd door de grote massa, maar diezelfde mensen beginnen nu zo langzamerhand ein-de-luck wakker te worden. Deze bewuste voorlopers/fakkeldragers hielden de moed erin en hebben in stilte hun hart gevolgd en zijn doorgegaan.
  Gelukkig maar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *