Koekel

Speciaal voor Marc, die het woord ‘koekel’ gebruikt voor zijn ‘geliefde’ zoekmachine Google.

Koekel blijkt een bestaand woord te zijn! En wat betekent het? Aan het woord de site www.encyclo.nlEen koekel is een gifkorrel die gebruikt wordt om de vis te verdoven, waarna de vis met behulp van een schepnet aan boord geschept kan worden. Het spreekt voor zich dat dit een verboden vismethode is.

Een gifkorrel die een vis verdooft… een gifkorrel die je verdooft… die je suf maakt en je hersens uitzet zodat je niet meer hoeft te denken. Weet je het antwoord niet op een vraag zoals: hoe heette die ene zanger ook alweer? Google knows, ff googlen, ik maak mij er ook schuldig aan hoor, vraag maar aan Marc.

Eigenlijk is het net als met de rekenmachine. Reken een jaar of twee alles uit met een rekenmachine en je kunt nauwelijks meer hoofdrekenen! Ook met google is het dus zaak op te letten hoe vaak je het gebruikt, zorg dat je niet vergiftigd wordt door de koekel, de gifkorrel!

Volgens www.ensie.nl betekent het werkwoord koekelen: elkander liefkozen (koekelde, heeft gekoekeld). Kijk, da’s een stuk leukere betekenis! Ff lekker koekelen!

Meer: in Woudenberg is een straat die De Koekel heet!

(Visited 655 times, 1 visits today)

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *