‘You Are’, een liedje over hem

Als er dingen veranderen in je leven luister je ook ineens anders naar de teksten van liedjes die je langs hoort komen. Je luistert met andere oren. Ineens vallen je dingen op, ineens hoor je teksten die op jouw situatie van toepassing lijken. Ineens is er daar dat liedje dat je al heel lang kende, maar nu totaal anders bij je binnen komt. Onderstaande tekst is de vertaling van de tekst van zo’n liedje. Een liedje van net voor mijn tijd, van een zangeres waar je destijds niet echt voor uit kon komen dat je die goed zou vinden, ze is van een bepaald kaliber, zeg maar. Onderaan zal ik vertellen over welk liedje het gaat, als je het nog niet geraden had. Maar lees eerst even de tekst, deze tekst is, jaren voordat hij voor mij zo van toepassing was, geschreven, speciaal voor mij, zo lijkt het, als ode aan de man waar ik zoveel van hou.

Soms probeer ik te tellen op hoeveel manieren en om hoeveel redenen ik van je hou

Maar het lijkt erop dat ik nooit zo ver kan tellen

I hou op een miljoen manieren van je en om een miljoen redenen

Maar bovenal hou ik van je zoals je bent, gewoon precies zoals je bent

Jij bent mijn inspiratie, je bent het lied dat ik zing

Jij bent het die mij gelukkig maakt, je bent alles voor mij

Jij bent mijn dagelijkse portie zon, jij bent mijn avondster

Alles wat ik nodig heb of wil, is wat jij bent

Jij bent mijn gedachten als ik wakker ben, je bent mijn dromen als ik slaap

Jij bent de reden voor mijn lach, jij bent de woorden die ik spreek

In iedere rol die ik in het leven speel, speel jij de hoofdrol

Alles wat ik ooit hoopte te vinden is wat jij bent

Jij bent het

Ik hou van jou

Het gaat om ‘you are’ van Dolly Parton

(Visited 63 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *