De radix, oftewel de geboortehoroscoop

De radix, of geboortehoroscoop is de horoscooptekening die gemaakt kan worden van het moment waarop je geboren bent. Deze tekening is de sleutel tot jouw eigenschappen, jouw karakter, jouw verleden en jouw toekomst. Zoals bekend mag zijn hou ik me al meer dan 25 jaar recreatief bezig met astrologie en dus ook vooral met mijn eigen geboortehoroscoop. Het heeft me houvast gegeven in onzekere tijden, het schijnt een licht op wat er speelt, in je omgeving, met je geliefden en diep in jezelf. Voor mij is het een soort psychologie, het geeft mij houvast in het leven.

Je zult iemand die zich bezig houdt met astrologie nooit horen spreken over ‘sterrenbeelden’. ‘Wat ben jij voor sterrenbeeld?’ is een vraag die je elkaar weleens stelt, maar wat is een sterrenbeeld? Wat in de volksmond sterrenbeeld wordt genoemd is eigenlijk alleen maar het teken waarin de zon stond op het moment dat je werd geboren. Dus op 1 februari ben je een waterman, op 10 april ben je van sterrenbeeld een ram en op 15 september een maagd. Dat is wat de meeste mensen weten van astrologie en sterrenbeelden.

De zon doet er een jaar over om door alle tekens heen te lopen, want de aarde doet er een jaar over om rond de zon te draaien. Alle andere planeten en nog wat extra punten, hebben ook een plek in de horoscoop. De maan draait in een maand tijd om de aarde en dus ook door je horoscoop. Je weet dus niet zomaar waar de maan stond op het moment van je geboorte, ook al omdat dat per jaar heel anders kan zijn. Daar heb je dus al berekeningen of tabellen voor nodig. Maar er zijn natuurlijk veel meer planeten. Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto hebben ook een plek in de horoscoop en hebben allemaal iets te zeggen over jouw karakter en wat er zich in jouw leven afspeelt. Dan is er nog Cheiron en zijn er de maansknopen die invloed hebben, net als de zwarte maan en de zwarte zon.

Verder is de horoscooptekening verdeeld in huizen. Op de tekening zie je de gekleurde vlakjes, dit zijn alle verschillende dierenriemtekens, of sterrenbeelden. Zij zijn gelijk verdeeld over de 360 graden, dus 30 graden per teken. In het midden zie je de huizen 1 t/m 12 staan. Deze zijn niet helemaal gelijk verdeeld. Je kunt grote huizen hebben en kleine, wat ook weer van invloed is, want het eerste huis bijvoorbeeld heeft met het teken ram te maken en als dat een groot huis is, ‘lopen’ planeten langer in dit huis en zijn dan langer onder invloed van de ram-energie.

In het plaatje zijn ook allemaal lijnen te zien tussen de verschillende planeten. Zo’n lijn geeft aan dat deze planeten met elkaar verbonden zijn. Dat komt omdat ze bijvoorbeeld beiden op 25 graden staan in twee verschillende tekens, dan ‘praten’ ze met elkaar. Dit is allemaal van invloed op het totale beeld van iemand.

De planeten zoals ze op een bepaald moment aan de lucht staan, hebben ook weer invloed op de geboortehoroscoop, dat geeft aan dat er dingen spelen. Dat kunnen grote gebeurtenissen zijn als een scheiding of ziekte, van jezelf of iemand in je directe omgeving, maar het kunnen ook kleinere dingen zijn, zoals een beter contact met je buren bijvoorbeeld.

Je ziet dat het niet heel simpel is om snel even iets over iemand te kunnen zeggen, ook al heb je het hele plaatje van de radix compleet. Vandaar ook dat de horoscopen zoals die in de krant of de damesbladen staan, eigenlijk niet kunnen werken. Die kijken alleen maar naar de zon en naar de planeten zoals ze nu aan de lucht staan, maar zeggen helemaal niets over hoe de uitwerking is op een individu.

Via deze link kun je gratis je horoscoop laten berekening en krijg je de tekening van jouw eigen radix!

(Visited 1.073 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *