Is fluoride wel zo goed voor je?

Fluoride wordt vooral gebruikt in tandpasta. Fluoride zorgt er namelijk voor dat de glazuurkristallen, die oplossen bij een zuuraanval, minder snel oplossen. Suikers in je mond veroorzaken een zuuraanval op het glazuur. De glazuurkristallen beginnen op te lossen. Dit gebeurt bij een Ph waarde onder 5,5. Als de Ph waarde daar weer boven komt, herstellen de glazuurkristallen zich weer. In combinatie met fluoride lossen de glazuurkristallen pas op bij een Ph waarde onder de 5,1. Winst dus. Nu heb je natuurlijk niet de hele dag fluoride in je mond, dus dit effect is beperkt tot een bepaalde tijd na het poetsen. Tandartsen adviseren dan ook om niet te heftig te spoelen na het poetsen, een restje tandpasta in je mond is extra bescherming.

Vanuit het alternatieve circuit komen de geluiden dat fluoride helemaal niet zo goed voor je is. Er zijn dus ook diverse tandpasta’s waar geen fluoride in verwerkt is. Wat voor negatieve effecten kan fluoride hebben? Je slikt tandpasta in principe niet door, dus het blijft alleen even, een paar minuten per dag, in je mond.

Fluoride is een neurotoxische stof, dat betekent dat het de informatieoverdracht in de hersenen kan verstoren. Water heeft van nature een laag percentage fluoride en het is bewezen dat mensen in gebieden waar van nature meer fluoride in het water zit, gemiddeld een lager IQ hebben. Ook maakt het mensen gedwee. In Amerika wordt fluoride aan het drinkwater toegevoegd.

Bij het poetsen slik je de tandpasta niet door. Toch wordt een klein deel via de slijmvliezen in het lichaam opgenomen. En dit dan zo’n twee keer per dag, dag in dag uit, jaar in jaar uit. Fluoride wordt opgeslagen in de pijnappelklier, deze ligt in je hersenen, is zo groot als een erwt en wordt ook wel de plek van het derde oog genoemd, of de zetel van de ziel. De pijnappelklier versteent hierdoor langzaam. De pijnappelklier maakt o.a. melatonine aan, wat zorgt voor een goede nachtrust. Verder kan fluoride slecht zijn voor o.a. de botten, nieren en hersenen. Je kunt last krijgen van buikpijn, huiduitslag, hoofdpijn, duizeligheid, concentratiestoornissen en zelfs depressies!

Wat is de pijnappelklier? De pijnappelklier, ook wel de epifyse of reptielenbrein genoemd, is een klier in de hersenen waar zich lichtgevoelige, staafjesachtige cellen bevinden die lijken op de cellen in het netvlies. Het is dus niet voor niks dat deze klier ‘het derde oog’ wordt genoemd! Het produceert melatonine als de ogen niet in contact zijn met licht, en ook serotonine, dat invloed heeft op onze stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust. Mensen die leiden aan een depressie hebben vaak een tekort aan serotonine!

Het wordt ook gezien als een spiritueel centrum, helderziendheid, het ontwaken. Door de inname van fluoride te stoppen, geven we onze onderbewuste krachten weer een kans en kunnen we evolueren naar een hoger bewustzijnsniveau. Krijgen we weer de kans de waarheid te zien, minder de kudde te volgen.

(Visited 67 times, 1 visits today)

2 reacties

  1. Bedankt voor de heldere uitleg! Ik poets al 25 jaar met aloeveratandpasta en de nieuwe tandarts was positief verbaasd over mijn gebit, waar ze fotos va n gemaakt had. Leuk zo’n compliment. Groet Doretti de Goede

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *