De tijdelijke wet coronamaatregelen wordt definitief

De maatregelen zijn eraf. Geen QR meer laten zien, geen mondkapjes meer op, geen anderhalve meter afstand, alle winkels en de horeca zijn gewoon weer open. We zijn terug naar normaal. 

Een grote groep mensen was minder enthousiast, sterker nog, helemaal niet enthousiast. Want werd er niet bij gezegd dat de maatregelen in de ijskast gingen? Dus niet weggegooid, door de shredder, verbrand, maar in de ijskast. Waar ze zo weer uit gehaald kunnen worden. 

Ja maar, het coronatoegangsbewijs, het CTB, oftewel de QR code, wordt geschrapt bij de zesde (!) verlenging van de tijdelijke coronawet. Het gevaar is geweken toch?

Je hebt het wel gelezen in de krant, denk ik: Ernst Kuipers komt met een wetsvoorstel voor de aanpassing van de Wet Publieke Gezondheid. Hij wil een permanente coronawet. Een wet waarin de sluiting van delen van de maatschappij, winkels, scholen, horeca, geregeld kan worden bij opleving van ‘het virus’, of bij een dreigende pandemie. Ook het dragen van mondkapjes, waar nu toch echt wel van bewezen is dat ze niet werken, komen in de wet. Wat niet in de wet komt, is het CTB, de QR code. En dat alleen maar omdat daar momenteel geen draagvlak voor is. Maar niet gevreesd, de wet wordt in fasen aangepast, dus wat niet is kan nog komen. Ik maak mij daar geen illusies over. De wet moet er deze zomer doorheen gefietst worden. In de zomer, buiten het griepseizoen, als de pijn van de maatregelen even niet gevoeld wordt. 

Twee vage aannames zijn heel gevaarlijk aan deze wet. Ten eerste gaat het over ziektes op de A-lijst, een lijst met de meest ernstige besmettelijke ziekten. Een lijst waar een virus als het coronavirus absoluut niet op thuis hoort, maar er toch op gezet is. Als dit virus daar terecht kan komen, kan dat met alle virussen. Ten tweede gaat het ook om een ‘dreigende pandemie’. Twee woorden die niet afgebakend zijn. De definitie van pandemie is al aangepast voor de Mexicaanse griep. Pandemie klinkt heel ernstig en dodelijk, maar dat dodelijke ingrediënt is nu juist uit de definitie gehaald. Een verkoudheidje waar je drie keer van moet niezen en dat een beetje besmettelijk is, kan al tot ‘dreigende pandemie’ gebombardeerd worden waarna alle maatregelen van stal, of uit de ijskast, gehaald kunnen worden.

Maar er is meer. In Europees verband wordt gewerkt aan een digitale identiteit, een QR code dus. Eentje waar van alles aan gekoppeld kan worden. Zo wordt er al gesproken over je medische dossier, want handig als je in het buitenland in het ziekenhuis komt als je op vakantie bent, toch? Of zou het een groter doel dienen? Er wordt ook al steeds vaker gesproken over een CO2 budget. Bij de Rabobank wordt het al op je afschrift weergegeven, maar er zijn ook al diverse winkels waar je CO2 uitstoot op je kassabon staat. 

En dan is er nog het contract met de WHO dat Ernst Kuipers deze maand gaat tekenen. Als dat gebeurt, gaat de coördinatie bij een pandemie naar de WHO. Dan maken zij uit wat wij in ons land moeten doen. En we hebben net gezien hoe snel een virus een pandemie kan worden, die definitie is al lang aangepast. Net als de definitie van immuniteit. Volgens de WHO kun je alleen nog immuun zijn voor een ziekte als je ertegen gevaccineerd bent. Natuurlijk opgebouwde immuniteit telt niet meer. Levensgevaarlijk.

Veel mensen halen hun schouders erover op. Ze zien het grote gevaar niet. Of ze denken dat ze er toch niets tegen kunnen doen. Maar wij, de burgers, zijn een enorme groep. Wij zijn met meer! Forum voor Democratie heeft een petitie opgesteld: ‘Stop de permanente coronawet’. Ik wil je oproepen die te tekenen. Ook als je geen aanhanger bent van FvD. Stap over de (voor)oordelen heen, denk aan de toekomst, die van jou, die van je kinderen en kleinkinderen en teken deze petitie. We willen in vrijheid kunnen leven toch? We willen toch niet iedere winter gedwongen worden een mondkapje te dragen, gedwongen geprikt te worden en thuis opgesloten te worden? We willen toch niet dat horeca, kappers en winkels iedere winter gedwongen gesloten worden en zo failliet gaan? En mocht de wet er toch doorkomen, en dat zit er wel in natuurlijk, doe dan niet mee aan de maatregelen. Draag geen mondkapje, doe niet mee aan het testcircus en laat je niet prikken.

Mijn man zei het aan het begin van het voorjaar en ik zag nu ook dat Willem Sorm het schreef: ‘Laten we maar even goed genieten van onze laatste zomer in vrijheid.’ Jij en ik kunnen het voorkomen. Wij zijn met meer.

(Visited 2.629 times, 1 visits today)

5 reacties

  1. Heb het al vanaf het begin gezegd dat het niet klopte. Heb nooit een muilkorf gedragen..en ga dat ook niet doen. Nog nooit getest of geprikt….ga ik zeker niet doen. Heb de petitie getekend

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *