Leonie komt tot rust (S2-05)

Wat vooraf ging, lees je hier: Leonie krijgt bezoek van haar broer

Leonie sliep uit, zat eindeloos met een boekje en een kop koffie buiten in het zonnetje, deed boodschappen in onbekende dorpjes en slenterde door de winkelstraten. Ze kwam tot rust, en ze verveelde zich, maar genoot tegelijkertijd. Ze dacht aan Mandy, maar toch niet zoveel als ze van tevoren had gedacht, of gevreesd. Ze had verwacht dat ze alles op een rijtje zou krijgen in deze week, maar ontdekte dat zoiets helemaal niet bestond. Leven is werk in uitvoering, dat is nooit af, of duidelijk. Nooit helemaal. Leven is dynamisch, je hebt met andere mensen te maken, met hun gevoelens en acties.

Tegen het einde van haar weekje weg begon het leven zich alweer te roeren. Haar vader die appte of ze het naar haar zin had. Ze zag zich al helemaal voor zich wat zich hiervoor had afgespeeld. Haar moeder in de keuken die tegen haar vader zei: “Leendert, kun jij niet eens aan Leonie vragen hoe het nu gaat?” Waarop haar vader gehoorzaam zijn telefoon pakte om haar te appen. Ze glimlachte erom.

Ook kreeg ze een appje van Ilse: ‘Kun jij met me mee om een huisje te bezichtigen? Ik wil jou er graag bij hebben.’ Leonie staarde even naar het scherm van haar mobiel. Het ging gebeuren, Ilse was stappen aan het ondernemen. ‘Tuurlijk ga ik met je mee!’, antwoordde ze. Wat een puinhoop was het toch! Zij gescheiden met nog wat restjes liefdesverdriet na een bliksemrelatie met een vrouw, Ilse die net begon aan het hele traject van haar scheiding. Aan de andere kant was er het geluk van Dagmar en Michiel, deden de kinderen het goed. En het geluk van Erik en zijn vriendinnetje, zei een stemmetje in haar hoofd. Ze noemde Suzanne in haar gedachten altijd ‘vriendinnetje’, vanwege het leeftijdsverschil. Was ze nu jaloers? Nee, natuurlijk niet! Ze gunde Erik alle geluk van de wereld, maar toch kon ze zich hem niet voorstellen met een vrouw die zoveel jonger was dan hij. ‘Toe Leonie, ophouden nu!’, maande ze zichzelf.

Het vervolg lees je hier: Leonie en Ilse bezichtigen een huis

(Visited 38 times, 1 visits today)

3 reacties

  1. klein beetje jaloers is ze nog wel op Erik. Maar uiteindelijk is Mandy echt veel minder in haar hoofd zat misschien toch minder diep.
    Het heeft haar zeker goed gedaan dit uitstapje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *