Mijn afkeer van DLA’s

Nietszeggend vind ik ze, DLA’s. En je vindt ze overal om je heen, bij de overheid, in bedrijfsnamen, in het medische circuit, werkelijk overal worden we omgeven door DLA’s, drie-letter-afkortingen. 

UPS, DHL, DIY, de CAO, het MKB, een SMS, USA, ICT…. we weten vrijwel direct wat er bedoeld wordt, ook al weten we vaak de betekenis van de afkorting niet of niet exact. Het zijn woorden op zich geworden. De beeldmerken van verschillende afkortingen roepen al direct op waar ze voor staan: UPS, de bruine koeriersdienst uit Amerika (USA, weer één), DHL, de geel met rode Duitse. Waar ik van UPS nog weet dat het voor United Parcel Service staat, weet ik dat van DHL niet, maar google weet alles en leert mij dat het staat voor Dalsey, Hillblom en Lynn, de achternamen van de drie oprichters. Toch jammer. Je kunt nog zo’n mooie bedrijfsnaam verzinnen, maar als je dat dan omzet naar een DLA, wordt het een vrij nietszeggend geheel. 

Over AOW en WAO moet ik altijd nadenken, de wet op de arbeidsongeschiktheid en de algemene ouderenwet. Nu we toch bij de overheid zijn, die zijn goed in DLA’s: UWV, WMO, BKR, CAO, TBS. Dan heb je natuurlijk het MKB en de ICT, kun je zomaar een VAR verklaring nodig hebben, met FTE te maken krijgen, met de afdeling HRM en een CRM programma.

Je krijgt een brief van de RDW dat je auto voor de APK moet . Daarvoor moet je even PINnen bij de ING om de BTW te betalen. Meteen een SMS sturen aan je BFF. Moet je even bellen met het AMC voor de uitslag van het DNA onderzoek van het IVF traject, gelukkig geen HIV, maar wie weet heb je wel RSI. 

’s Avonds met een DVD op de bank, de KPN heeft storing, dus helaas geen NPO op de buis vanavond. Of lekker lezen in de GVR. De GFT bak wordt morgen geleegd, zegt de man waar je een LAT relatie mee hebt. Nog even op de site van de KLM of de VVV kijken voor een reisje met de TGV en wat overmaken naar het WNF. 

Soms duizelt het me, kunnen we niet gewoon terug naar de volledige namen en woorden? Het leuke is wel met de huidige serie kentekens, dat je soms een auto ziet rijden met een bekende DLA op het nummerbord!

(Visited 44 times, 1 visits today)

Eén reactie

  1. pfff waarom niet gewoon Nederlandse namen hé. Tuurlijk inmiddels zijn er al zoveel heel gewoon maar soms denk ik waar gaat dit weer over. Ik zeg er gelijk bij doe geen moeite ook om het op te zoeken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *