Al mijn auto’s

Ik wil graag alle auto’s die ik heb gehad eens op een rijtje zetten. Heel veel zijn het er niet, ik heb ze allemaal wel een aantal jaren gehad.

Onze eerste auto was een Opel D Kadett met kenteken HZ-63-NP uit het bouwjaar 1982. Hij was van mijn schoonvader geweest en mijn ex-man had hem van hem overgenomen. Hij had deze auto nog niet zo lang toen wij verkering kregen, in 1989. Hij reed op gas en dat was goedkoop tanken! Voor een gulden of 19 had je een tank vol! Starten was wel altijd heel apart, de choque moest een bepaald stuk uitgetrokken worden, dat luisterde vrij nauw, en dan kon je hem starten. Niet ver genoeg betekende dat hij niet startte en bij te ver, verzoop hij. Wij verkochten hem op onze beurt in 1992 aan mijn schoonzus en toen is geprobeerd ‘Ed’, zoals we hem noemden, te stelen. Mijn zwager kwam op een ochtend beneden en toen stond Ed met al zijn deuren open. De dieven hadden hem niet aan de praat gekregen….

In 1992 namen we de Volkswagen Polo van een andere schoonzus over, die was toen 2 jaar oud, uit 1990, met kenteken YN-31-TY. Een fijne auto die we in 1997 aan mijn zus verkochten. Zij kreeg er een aanrijding mee waardoor hij economisch total loss was. Mijn ex zag hem kort daarna bij een garagebedrijf staan waar hij weer werd opgeknapt en een aantal jaar daarna voegden we in op de snelweg bij Barneveld, niet bij ons in de buurt en daar kwamen we ineens weer naast onze Polo te rijden! Er was file, dus we gebaarden de chauffeur zijn raampje open te doen en we konden hem vertellen dat wij de eerdere eigenaren van zijn Polo waren! Zo’n gek gezicht om zo’n bekend kenteken dan weer tegen te komen!

In 1997 kochten we onze eerste gloednieuwe auto met kenteken RX-RD-62. Ik mocht de kleur kiezen en het werd een rode. Binnen drie maanden had er iemand bij het inparkeren al tegen de voorbumper aangezeten, dus die lieten we opnieuw spuiten. Een maand later ging ik naar mijn werk, ik was 6 maanden zwanger en bracht eerst onze zoon van toen 2,5 jaar naar mijn moeder, die oppaste. Mijn ex zei bij het weggaan tegen onze zoon: “mama gaat vandaag een botsing maken”. Ik zei nog: “doe niet zo gek”, maar een uur later kon ik hem bellen dat het inderdaad was gebeurd, gelukkig was zoon toen al bij oma. Ik kon niet meer op tijd remmen toen het voor me ineens stil stond, de weg was nat en ik reed de hele voorbumper (en meer) aan gort. Daarna hebben we gelukkig nog jaren schadevrij met deze Polo gereden.

In 2004 hadden we inmiddels drie kinderen en behoefte aan meer ruimte op de achterbank. We waren dus op zoek naar een grotere auto die nog wel betaalbaar was. We kwamen op het spoor van de Hyundai Matrix, een soort mini MPV. We bestelden hem in de kleur Jet Blue en hij had het kenteken 86-NV-VN. Wat een fijne auto! Grote kosten heb ik er nooit aan gehad. Na mijn scheiding heb ik hem gehouden, ik heb er tien jaar in gereden en hem hem toen verkocht aan een neef van mijn ex-man.

Op mijn werk had ik weleens laten vallen dat ik die nieuwe Volkswagen, de Up! zo’n ontzettend leuk autootje vond. En ik reed in een auto van inmiddels tien jaar oud, dus was eigenlijk wel langzaam op zoek naar iets anders. Mijn baas stelde voor mij een lease-auto te geven en gaf me een brochure van de Up!, omdat ‘ik dat toch zo’n leuke auto vond?’ Ik koos voor rood en zo kon ik begin januari 2014 mijn rode Up! ophalen. Zijn kenteken is 2-SZR-34 en eind dit jaar is hij vijf jaar oud en is de leasetermijn voorbij.

Nu de lease van mijn eerste Up! bijna voorbij is, ben ik aan het kijken naar een andere. Het wordt weer een Up!, dat is inmiddels wel duidelijk. Nu de kleur nog. Ik heb een hele mooie blauw metallic gezien, Costa Azul, maar toen zag ik deze op internet, Savanna Gold…. Zo mooi… ik was helemaal verkocht. Ik kreeg van de week te horen dat deze kleur eruit is en dat hij niet meer te bestellen zou zijn, maar… ze zijn nog even voor me aan het kijken. Ik acht de kans niet heel groot dat ik in deze prachtige kleur Up! zal gaan rijden volgend jaar, maar ik hoop het wel… Fingers crossed… en anders wordt het dus blauw metallic.

Update: de Savannah Gold Up! is een feit! Eind januari 2019 mag ik hem ophalen en het kenteken wordt XH-303-J. (blog is geschreven in januari 2019, ik rij inmiddels alweer twee jaar rond in mijn Savannah Gold!)

(Visited 63 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *