Het sterrenbeeld Schorpioen

Een intense blik, diepe ondoorgrondelijke poelen, dat broeierige. Dat is de blik van een Schorpioen. Of iemand met veel Schorpioen energie. Een Schorpioen ben je als je geboren bent tussen ongeveer 24 oktober en 22 november.

Ik ben getrouwd geweest met een Schorpioen en ik ken veel mensen die zo tussen 5 en 15 november jarig zijn. Hoe dat komt? Daarvoor moet ik je even meenemen naar mijn eigen horoscoop. De horoscoop is een cirkel, verdeeld in 360 graden. Daarin kun je een vierkant tekenen, met een punt op elke 90 graden. Als je op al die punten een planeet hebt staan in je horoscoop, is dat een groot vierkant. Ik heb bijna zo’n groot vierkant, ik mis alleen één van de vier punten: en dat is het punt waar de zon staat tussen 5 en 15 november. Als ik dus een connectie heb met iemand die in die periode jarig is, maakt dit mijn grote vierkant compleet en dat verklaart dus waardoor ik diverse vrienden en dus mijn ex-partner heb ‘uitgekozen’.

Mijn middelste kind heeft de planeet Pluto, die bij Schorpioen hoort, op haar Ascendant staan. De Ascendant is het teken dat bij je geboorte aan de horizon stond en geeft de eerste indruk aan die je geeft aan mensen. Bij mijn dochter is dat de planeet Pluto, een heftige planeet. Door haar heb ik geleerd dat de uitdrukking ‘als blikken konden doden’ letterlijk bedoeld is. Zij kon dat en kan dat nog. Toen ze nog een schattig 2-jarig meisje was met goudbruine ogen en blonde krulletjes en weleens werd aangesproken door mensen op haar uiterlijk, kon je soms die blik even vangen, ze schoot vonken met haar ogen en als blikken echt konden doden, waren er al meerdere gevallen. Buiten de kleur van je ogen e.d. zijn dit soort dingen dus ook erfelijk. Je ziet bijna altijd iets van de horoscoop van de ouders terug bij het kind.

Pluto is een heftige planeet, Schorpioen is een heftig teken, het staat voor transformatie. Te vergelijken met wat bomen doen in de herfst, alle bladeren eraf en in het voorjaar weer helemaal opnieuw beginnen. Het kan dus nogal eens rigoureus zijn. Schorpioen is niet van de halve maatregelen, maar hup! de snoeischaar erin, helemaal afbreken en opnieuw beginnen. Schorpioen boezemt veel mensen, waaronder mijzelf, dus nogal wat angst in. Uiteraard heeft het ook een positieve kant: die hele diepe verbinding die je soms met iemand kunt voelen, ook dat is Schorpioen.

Schorpioen gaat ook over macht en onmacht en over die beerput die iedereen wel in zich heeft. Zoals mijn astrologe het omschrijft: de put met die grote zware deksel erop die je er niet zomaar afhaalt, soms gaat die deksel even op een kiertje en kun je ellende zien die eronder zit, soms wordt er even in geroerd en komt er iets uit, maar daarna gaat direct die deksel weer op de put. Schorpioenen zullen ook niet direct het achterste van hun tong laten zien. Ze kunnen op zich veel hebben, maar als je over hun grenzen gaat, dan word je gestoken, door die staart en vergeten ze het ook nooit meer.

Een horoscoop zonder Pluto zou soms weleens fijn zijn, maar waarschijnlijk kwamen we dan ook niet heel veel verder in ons leven. Transformatieprocessen horen er nu eenmaal bij en daar groei je ook weer van, zij het vaak met pijn en littekens.

(Visited 401 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *