Leonie krijgt een pannenkoekenverjaardag (S2-48)

Het voorafgaande lees je hier: Leonie krijgt een uitnodiging

“Gefeliciteerd mama!” Leonie stond in haar badjas in de keuken om haar eerste kopje broodnodige koffie uit de Senseo te tappen. Ismay en Martijn stonden in de deuropening met een kadootje en ook Julia kwam met een slaperig hoofd haar kamer uit. “Hey schatten, dank jullie wel! Kom, we gaan naar de woonkamer”, Leonie nam haar koffie mee en ging op de bank zitten, waar haar kinderen om haar heen ploften. De kadootjes moesten natuurlijk worden uitgepakt, er werd geknuffeld en even later zaten Ismay en Martijn met een broodje voor de televisie en was Julia haar bed weer ingedoken omdat ze de eerste twee uur vrij had. 

Ook op Leonie’s mobiel stroomden de berichtjes binnen. Van Ilse, Dagmar en Demi. En van Alexander. ‘Gefeliciteerd zusje, ook van Tamara en de gang hier. Wij zijn er niet bij vanavond, dat is op een doordeweekse dag wat ver en veel voor ons. En ook wel zo rustig voor mama’. Martijn vertrok als eerste naar school, tegenwoordig een stuk opgewekter dan een aantal weken geleden. Leonie vertrok tegelijk met Ismay. Julia lag nog in haar bed. Op haar werk werd ze meteen gefeliciteerd door Judith en daarna door de rest van de collega’s. Bij de bakker had ze, op weg naar haar werk, een doos gebakjes opgehaald die ze halverwege de ochtend uitdeelde. Rond elf uur piepte haar mobiel ten teken dat er een appje binnen kwam. ‘Gefeliciteerd met je verjaardag, lieve Leonie’. Een appje van Frank. Leonie glimlachte. Wat lief dat hij eraan gedacht had. Ze voelde haar wangen niet warm en rood worden, die fase had ze dus definitief achter zich gelaten, constateerde ze blij.

Toen Leonie en haar kinderen via de achterdeur het huis van haar ouders binnen kwam, zag ze haar moeder verhit achter het fornuis staan met drie koekenpannen op het vuur en al een hele stapel pannenkoeken op een bord. “Jeetje, sta je de hele dag al te bakken ofzo?” vroeg Leonie. “Gefeliciteerd schat. Nee hoor, ik ben twee uur geleden begonnen”, zei haar moeder. “Gefeliciteerd lieve schat! Je moeder begint al spijt te krijgen van haar ideetje, geloof ik”, lachte haar vader. “Haar idee? Ik dacht dat het jouw idee was!” Lachte Leonie. Haar vader haalde zijn schouders op en ondersteunde Ismay, die hem om zijn nek vloog. Via de achterdeur kwamen Dagmar en Michiel met Siem binnen, gevolgd door Demi en Stijn. Het hele koor was compleet.

‘s Avonds viel Leonie tevreden in slaap. Het was een ontzettend leuke dag geweest. Zo’n leuke verjaardag had ze in geen jaren gehad. Wat een leuke familie had ze toch. Het was een dag met een gouden randje geworden. 

Het vervolg lees je hier: Leonie krijgt een goed en een minder goed voorstel

(Visited 57 times, 1 visits today)

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *