Nieuwe angstcampagne voor vaccineren

Er is weer een boel te doen om vaccinaties. Een mazelenuitbraak in Eindhoven, vier baby’s die overleden aan kinkhoest en er wordt meteen weer een wetsvoorstel uit de kast gehaald om van kinderen die naar de opvang gaan te eisen dat ze zijn gevaccineerd. Terwijl die baby’s misschien wel al hun eerste prik tegen kinkhoest (de K in KTP) gehad hadden. Of misschien waren ze er nog te jong voor. Daar hebben ze het niet over. 

Nu hou ik me al een tijd bezig met vaccinaties en heb daar inmiddels een mening over gevormd. Mazelen is een relatief ongevaarlijke ziekte. Zeker voor Nederlandse kinderen. De sterfte aan mazelen was al nihil toen het vaccineren ertegen, in 1976, begon. Je bent er even flink ziek van, zeker, maar is dat erg? Je hoort dan stemmen over dat je dat kinderen niet meer aan moet doen als het niet nodig is. Of is het soms lastig voor de werkende ouders als hun kind een week ziek is? Is de maatschappij zo maakbaar geworden dat ziek zijn er niet meer bij mag horen? En dat dan in contrast met de gekte van een paar jaar geleden, toen er mensen waren die zich iedere dag preventief testten op corona en zich, na een positieve test, zonder zelfs maar een snotneus te hebben, vrijwillig een week in huis opsloten. 

Terug naar de kindervaccinaties. Het zijn er veel en het worden er steeds meer. Ik, geboren in 1971, heb alleen de DKTP prikken ontvangen, en pokken natuurlijk. Mijn kinderen, geboren in de jaren 90 en begin 00, kregen er al meer, DKTP en BMR. Als je dan nu kijkt hoeveel prikken de kinderen tegenwoordig krijgen, dan moet je je toch wel af gaan vragen of dat nog wel goed kan gaan. Zoveel prikken, per prik een cocktail van meerdere ziekteverwekkers, die jonge immuunsysteempjes moeten het allemaal maar verwerken! De DKTP zit tegenwoordig in een cocktail met Hib en Hepatitus B, dus zes ziektes en dan krijgen kinderen geboren vanaf 2024 ook nog een prik tegen het rotavirus. Bij 6-9 weken de eerste prik, hatsa, meteen tegen zeven ziektes! Bij drie maanden nog zo’n portie en dan nog een prik tegen pneumokokken erbij, acht ziektes. Als ze een jaar oud zijn, hebben ze al 29 doses geïnjecteerd gekregen! En dat terwijl nooit is onderzocht wat een veilige hoeveelheid is van de hulpstoffen die in al deze vaccins zitten die je in een kinderlichaam kunt inspuiten. Het is gewoon niet onderzocht. Maar toch wordt prik na prik toegevoegd aan het Rijksvaccinatieprogramma. In totaal krijgt een kind tot zijn vijftiende 52 doses ingespoten. En dan tel ik de HPV prik per vaccinatie als één, terwijl die ook tegen meerdere stammen werkt. 

En ja, ik heb mijn kinderen laten vaccineren. Omdat iedereen dat deed en omdat ik er gewoon niet over na heb gedacht. Totdat de HPV prik kwam. Toen heb ik me erin verdiept en die prik hebben mijn dochters dan ook niet gehad. Om over mijn zoon nog maar te zwijgen, die was er te oud voor en toen waren ze nog niet zo gek dat ze ook jongens ervoor opriepen. Dat mensen daar intrappen vind ik wel een heel knappe actie van big pharma. Jongens vaccineren tegen een virus dat baarmoederhalskanker zou veroorzaken!

Nu zou ik een andere keuze maken. Ik denk wel dat ik ze tegen de DKTP ziektes zou laten vaccineren, maar niet zo jong en niet zo vaak. En nee, een moeder tijdens de zwangerschap vaccineren, wat ze nu doen bij een zwangerschap van 22 weken, dat lijkt me een slecht idee. Bof, mazelen en rode hond zijn in mijn ogen normale kinderziektes. Ik heb ze zelf allemaal gehad, en iedereen in mijn omgeving ook. Ik ken niemand met restschade en ik ken geen moeder die er zenuwachtig van werd. De enige zorg die ik nu zou hebben is dat kinderen die ziektes wel moeten doorlopen en liefst niet te oud, want dan heb je een grotere kans op complicaties, voor jongens die te laat de bof doormaken bijvoorbeeld, is er een zeer kleine kans dat ze onvruchtbaar worden. Maar hoe zorg je er tegenwoordig voor dat je kind deze ziektes krijgt? Je zou er dan nog voor kunnen kiezen om het kind met een jaar of twaalf nog tegen de BMR-ziekten te laten vaccineren, al zijn de risico’s op blijvende schade natuurlijk heel erg klein.

In de media wordt daar anders over gedaan. Mazelen is gepromoveerd tot een dodelijke ziekte. Één op de tienduizend kinderen overlijdt eraan, zeggen ze. Maar niemand kan verklaren waarom er niet jaarlijks twintig kinderen aan dood gingen in de jaren voor het vaccineren begon. Het is dus simpelweg niet waar. Net als de verhalen over polio. Ook ik dacht lang dat als je polio krijgt, je een grote kans loopt gehandicapt te raken, maar dat is natuurlijk onzin. Mijn ouders zijn er nooit tegen gevaccineerd en iedereen die voor hun is geboren, dus ook niet. 

Al met al is er een boel desinformatie over vaccinaties. In de media is de angstcampagne weer nieuw leven ingeblazen en menigeen schreeuwt hoog van de toren dat ongevaccineerde kinderen niet naar de opvang mogen en niet in aanraking mogen komen met gevaccineerde kinderen of kinderen die nog te jong zijn om gevaccineerd te worden. Alsof een kind alleen in de opvang met andere kinderen geconfronteerd wordt. Pleit er dan voor om een baby zo lang mogelijk borstvoeding te geven, dat zorgt er tenslotte voor dat het kind al die tijd antistoffen van de moeder krijgt en beter beschermd is. Maar die stem hoor je niet in de media. Dat levert ook niemand geld op natuurlijk. Big Pharma niet en de babyvoedingproducenten niet. Dat het maar even duidelijk is dat het om geld en macht draait en niet om het welzijn van onze kinderen.

(Visited 621 times, 4 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *