Even bijpraten: Zes jaar samen en update huis en tuin

Ik zie dat het al bijna twee maanden stil is op mijn website, van mijn kant. Druk druk druk, kan ik wel stellen. Na de verhuizing, Marc zijn operatie en het voltooien van mijn boek, zijn we druk aan de gang gegaan in de tuin. Het begin van de overkapping is geplaatst, daarna werd mijn dochter, die hem ontwierp en meehielp hem te bouwen, aan haar enkel geopereerd, dus dat ligt even stil. Begin april maken we hem hopelijk af. We kregen hulp voor de bestrating, het maken van perken in de voortuin, het omzetten van de schutting in de achtertuin. Een blokhut werd op een zonnige zaterdag gebouwd en in de weken erna geschilderd. Nu moet alleen het glas er nog in. 

De paden in de moestuin heb ik gelegd, de bedden liggen te wachten tot na de IJsheiligen de planten erin kunnen. In de keuken staan in de minikasjes de verspeende paprikaplantjes en de tomatenzaailingen. Langs de schutting in de moestuin komen de doperwten en kapucijners al op, net als de tuinbonen die in een mooie slinger staan, volgens de methode van de schijnbare chaos. Deze week arriveerden ook de wormen, een mix voor in de tuin en nog wat versterking voor in het wormenhotel. 

De weekeinden zijn dus gevuld met tuinklussen. Gelukkig werkt het weer goed mee de laatste weken. Er staan nog wat klussen op de kluslijst, maar dat zijn vooral dingen die ik niet zelf kan, zoals het plaatsen van buitenkranen en het aansluiten van de elektra voor de blokhut. Maar daarvoor krijgen we hulp. Als de overkapping staat, kan onze giga regenton aangesloten worden en dan kunnen we in de tuinstoelen genieten van een hopelijk mooie zomer. Nu zal ik uiteraard ook druk zijn in de moestuin, maar ik kan ook genieten van een boekje in de zon. Marc krijgt binnenkort zijn prothese en kan dan eindelijk weer gaan lopen, iets waar hij uiteraard zeer naar uitkijkt. 

En vandaag zijn we zes jaar samen. Zes jaar gelukkig met elkaar, een onverwacht kado, nadat we allebei geen zin meer hadden in een relatie. En wat hebben we veel meegemaakt in de afgelopen zes jaar! Twee verhuizingen, twee moeders verloren, twee onderbenen verloren, zeven keer de verhuizing van een kind, drie dochters die trouwden (of een geregistreerd partnerschap aangingen). Vanavond vieren we het samen met een taartje. Op de volgende zes jaar en een veelvoud ervan. 

(Visited 85 times, 1 visits today)

2 reacties

  1. Gefeliciteerd samen op naar nog veel meer jaren. En wat zal je tuin veel moois geven. Fijn dat het allemaal vooruit gaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *