Leonie mijmert in de avondzon (S2-03)

Wat hieraan vooraf ging, lees je hier: Leonie verveelt zich

‘Hoi mam! Vandaag zijn we naar het strand geweest, er lagen een heleboel kwallen op het strand! Bleegh!! Ismay trapte er bijna in! En Suzanne liet haar ijsje in het zand vallen!’
Een enthousiast appje van Julia. Leonie bleef naar het scherm kijken en de woorden lezen. Fijn dat de kinderen het zo naar hun zin hadden, maar Suzanne? Die was dus mee? Daar had ze niks over gehoord. Het bleef tegenstrijdig voelen. Aan de ene kant wilde ze die Suzanne er niet bij, wat moest die met haar kinderen? Het meer geaccepteerde gevoel was natuurlijk dat ze haar ex zijn geluk gunde en het voor de kinderen alleen maar prettig was als ze goed konden opschieten met zijn nieuwe vriendin. Ze zocht even naar woorden voor de het appje beantwoordde. ‘Kwallen!? Jaiks!’ Ze voegde nog wat smileys toe en drukte op ‘verzend’.

Leonie schonk zichzelf een kop koffie in en nam die mee naar buiten. In de tuinstoel in de avondzon mijmerde ze nog wat verder. Wat kon een mens toch veel tegelijk voelen! Jaloezie, boosheid, maar ook iemand iets gunnen, vooral haar kinderen wenste ze een zorgeloze en plezierige vakantie. Als haar kinderen het goed konden vinden met Suzanne, betekende dat niet dat ze minder van haar hielden natuurlijk. Er ging niet een beetje van dat ‘houden van’ naar Suzanne toe, zo zat het niet in elkaar. Liefde is onuitputtelijk. Toen ze zwanger was van Martijn had ze zich afgevraagd of ze van een tweede kind wel net zoveel zou kunnen houden als van Julia. Haar vader had haar toen verzekerd dat er gewoon nog zo’n extra portie liefde bij zou komen en hij had gelijk gehad. Een mens had niet een bepaalde hoeveelheid liefde in zich die hij moest verdelen, liefde is onuitputtelijk.

Leonie deed haar ogen dicht en genoot van de warmte van de zon op haar gezicht. Deze dagen waren wel even goed voor haar, rust, zon, tijd voor zichzelf. Tijd om al het gebeurde te laten landen, het stof te laten optrekken.

Ze werd in haar gedachten gestoord doordat haar telefoon ging. Wie belde haar? Ze pakte haar telefoon en zag dat het haar broer was.

Het vervolg vind je hier: Leonie krijgt bezoek van haar broer

(Visited 33 times, 1 visits today)

3 reacties

  1. Ik geloof ook wel dat het ff binnenkomt van Suzanne. Maar gelukkig kreeg haar verstand de overhand dat liefde niet is om te delen maar onuitputtelijk is!!
    Nou het telefoontje van haar broer zal haar wel op andere gedachte brengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *