Leonie’s kinderen hebben een aankondiging (S2-61)

Wat vooraf ging, lees je hier: Leonie zit in een lastig parket

‘Gerard is een schat! We hebben het zo leuk samen. Je moet hem binnenkort echt ontmoeten!’ Leonie keek naar het scherm van haar mobieltje. Oké, van Ilse hoefde ze voorlopig ook geen zinnig gesprek te verwachten. Ze glimlachte. Dus binnenkort mocht ze hem keuren, al viel er niet veel meer te keuren, want Ilse was al helemaal hoteldebotel. 

Leonie had een tosti voor zichzelf gemaakt met lekker veel ketchup en daarna nog een bakje ijs uit de vriezer opgediept. Ze gooide de lege ijsdoos net in de prullenbak toen de voordeur open ging en haar kinderen binnen kwamen. Ze glimlachte in zichzelf. ‘Zo, de bewijsstukken van het ijs waren uit beeld’. Ze frummelde snel een vruchtensapverpakking over de ijsdoos heen. Als haar kinderen zagen dat ze ijs had gegeten, kwam daar op zijn minst commentaar op. 

“Mam!” Riep Martijn in de gang. Leonie stak haar hoofd om de hoek van de keukendeur. “Mam! Oom Raymond komt naar Nederland!” Martijn stond stralend voor haar. Een seconde moest Leonie nadenken. Raymond. De broer van Erik die al jaren in Amerika woonde. “Oja, goh, wat leuk! Komt hij alleen?” Leonie herinnerde dat er ook een mevrouw Raymond was geweest, maar ze twijfelde erover of dat niet al afgelopen was voordat zij van Erik scheidde. Raymond was altijd een vrije vogel geweest. Leonie had hem een paar keer ontmoet, als hij even in Nederland was. In de loop der jaren had hij een aantal vriendinnen versleten, maar Raymond had nooit echt lange relaties gehad. Tot… hoe heette ze ook alweer? Tracy, ja, zo heette ze. Die relatie duurde een aantal jaren en voor zover Leonie wist, ook nu nog. Kinderen waren er niet. Raymond skypte wel met Erik en soms ook met de kinderen. Raymond had een speciale interesse in Martijn, hij stuurde hem links van programma’s die Martijn interesseerde, ruimtevaart en buitenaards leven. 

“Ja, het is uit met Tracy en nu komt hij als het vakantie is een maand hier. Bij oma.” Martijn keek boos naar zijn zus, die hem zijn nieuwtjes afpakte. Julia ging naar haar kamer en Ismay wilde een knuffel van Leonie. “Gaat hij bij oma logeren?” vroeg Leonie. Martijn knikte. “Ja, en we gaan twee weken met zijn allen op vakantie, wij, papa, oom Raymond én oma!” “Goh, nou, dat is wel heel erg leuk!” Deed Leonie enthousiast. “Papa zou jou nog mailen erover”, zei Martijn. “Is goed schat, dan hoor ik wel wat het plan is”. 

Leonie klapte haar laptop open en opende haar e-mailprogramma om te kijken of er een berichtje was van Erik.

Hoe het verder gaat, lees je hier: Leonie denkt aan haar zwager

(Visited 67 times, 1 visits today)

4 reacties

  1. nou die zit er niet in hij zal wel denken de kinderen vertellen het wel. Is hij er vanaf.
    Die vakantie is toch al geregeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *