Leonie denkt aan haar zwager (S2-62)

Wat hiervoor gebeurde, lees je hier: Leonie’s kinderen hebben een aankondiging

‘Raymond komt binnenkort naar Nederland. Hij zal eerst bij ma logeren en daarna gaan we met zijn allen twee weken in een vakantiehuisje in Limburg logeren. De kinderen dus ook. Dan ben je op de hoogte’. Oké, kort maar krachtig. De toon was direct en duldde geen tegenspraak. Ze kende Erik genoeg om in te schatten dat hij dit zo had opgesteld om ervoor te zorgen dat zij niet moeilijk zou gaan doen, maar kennelijk verwachtte hij dat wel. Leonie besloot nu niet meteen te reageren op het e-mailtje, maar Erik morgen een berichtje te sturen, dat ze het van de kinderen had gehoord en ze plezier te wensen met zijn allen. Zij zou niet moeilijk gaan doen. 

Raymond. Jeetje, het was lang geleden dat Leonie aan hem had gedacht! Ze was het bestaan van de broer van Erik bijna vergeten. Hoe lang geleden had ze hem voor het laatst gezien? Dat kon wel een jaar of acht zijn! Raymond was heel aanwezig, een echte Amerikaan, vond Leonie. Naast Raymond verbleekte Erik. 

Martijn was heel enthousiast over de komst van zijn oom. Hij had hem nooit bewust ontmoet. Julia vond het ook wel interessant, maar Leonie merkte dat zij er een beetje tegenop zag om met haar vader, oom en oma in een vakantiehuisje ‘gevangen’ te zitten. Leonie begreep dat wel, Julia begon dat soort dingen toch een beetje te ontgroeien. Misschien moest ze met Erik de mogelijkheid bespreken dat Julia eventueel terug zou kunnen als ze het niet naar haar zin had. Aan de andere kant… Leonie vond het ook wel fijn om een paar weken voor zichzelf te hebben. Ze besloot het maar even te laten rusten. In ieder geval was het voor haar ex-schoonmoeder een leuk vooruitzicht om haar zoons en kleinkinderen bij zich te hebben. Die werd er ook niet jonger op tenslotte.

‘Ben je zaterdagavond alleen thuis?’ Een appje van Ilse. ‘Ja!’, antwoordde Leonie. Ze voelde al wat er zou komen. ‘Kom je dan gezellig buurten? Kun je Gerard ontmoeten.’ Precies. ‘Prima. Ik kom hem wel even keuren’, antwoordde ze. ‘Je mag hem alleen goedkeuren, hoor, commentaar wil ik niet horen.’ Ilse stuurde er een lachende smiley bij. Leonie glimlachte. Ze ging uiteraard de nieuwe vlam van haar beste vriendin niet afkraken, maar op de één of andere manier had Leonie een onbestendig gevoel bij die Gerard. En dat terwijl ze nog niet eens een foto van hem had gezien.

Het vervolg lees je hier: Leonie heeft een bijzondere ontmoeting

(Visited 56 times, 1 visits today)

4 reacties

  1. ja zo’n gevoel heb je soms en dan blijkt het nog uit te komen ook. Nou ik ben dus benieuwd of dat bij Gerard ook zo is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *