Leonie heeft een bijzondere ontmoeting (S2-63)

Wat hiervoor gebeurde, lees je hier: Leonie denkt aan haar zwager

Vrijdagavond. Leonie was in de badkamer met de was bezig toen ze de voordeur open hoorde gaan. Ondanks dat de kinderen bij Erik waren, was het op zich niet gek. Julia kwam wel vaker even langs om vergeten spullen op te halen. Leonie hoorde gepraat in de gang, kennelijk was Julia niet alleen. “Ik wacht hier wel anders” hoorde Leonie. De stem kwam haar niet bekend voor. “Je mag wel mee naar binnen hoor”, zei Julia joviaal. Leonie stak haar hoofd om de hoek van de deur. Julia liep in de richting van haar slaapkamer en achter Julia stond een vrouw van rond de dertig, schatte Leonie, die wat aarzelend in de gang bleef staan. “Ow, daar ben je. Ik dacht al dat je niet thuis was”, zei Julia. Het begon Leonie inmiddels te dagen wie de andere dame kon zijn. “En dit is?” vroeg Leonie. Het klonk onaardiger dan ze bedoelde. Ze zag dat de vrouw de ondertoon in haar reactie ook had gehoord. “Dit is Suzanne. Ik was mijn sportkleren vergeten”, zei Julia die haar slaapkamer in liep om de vergeten spullen te pakken. Kennelijk voelde zij de spanning niet die er heerste. Suzanne en Leonie keken elkaar aan. “Hoi. Nou ja, en ik ben Leonie, maar dat had je wel in de gaten”. Leonie voelde zich ongemakkelijk. Suzanne glimlachte verlegen. “Ik eeh… ga vast naar de auto”, zei Suzanne en ze draaide zich om. Julia had inmiddels haar spullen verzameld en liep ook weer richting de deur. “Dag mam!” Riep ze en even later trok ze de deur achter zich dicht. Leonie bleef even stil staan om na te gaan wat er nou zojuist gebeurd was. Dit meisje, want Leonie vond haar echt nog een meisje, was dus de ex-vriendin van haar ex. Met dit meisje had hij in bed gelegen. Deze Suzanne en zij hadden dus veel gemeen. Na een paar seconden schudde ze haar hoofd alsof ze de hele herinnering van zich af wilde schudden en ging terug naar de badkamer om de was op te vouwen.

Zaterdagavond stond Leonie voor haar kast. Wat zou ze aantrekken? Eigenlijk een belachelijke gedachte! Ze ging naar Ilse nota bene! Ging ze zich nu extra mooi aankleden voor de nieuwe vlam van haar vriendin? Nee, dat ging ze niet. Ze wilde er leuk uitzien voor Ilse, omdat die haar presenteerde aan haar nieuwe partner, aan de persoon die misschien wel het allerbelangrijkste in haar leven zou worden. Oké, dus wat moest ze aan? Haar spijkerbroek hield ze aan. Haar t-shirt verruilde ze voor een bloesje. Wat sieraden erbij en voilà! Leonie schikte haar haar een beetje en deed wat make-up op. Tevreden keek ze in de spiegel. Ja, zo kon ze wel voor de dag komen. Ze pakte haar geborduurde laarsjes, slingerde haar tas om haar schouder en liep naar de voordeur. Op naar Ilse en Gerard!

Het vervolg lees je hier: Leonie ontmoet Gerard

(Visited 65 times, 1 visits today)

4 reacties

  1. nou ja als ze toch de ex van je ex is kan je ook wel wat vriendelijker doen. Trouwens ook als ze nog met je ex zou zijn. Dat maakt het wel een stuk makkelijker.
    Hoop dat het een gezellige avond mag worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *