Het sterrenbeeld Tweelingen

De Tweelingen heeft een beetje een dubbele persoonlijkheid, hij is een veranderlijk type, ze zijn vaak moeilijk te volgen. Het is een spraakzaam persoon, die van lezen en schrijven houdt, een luchtteken. Tweelingen worden geboren tussen ongeveer 21 mei en 20 juni.

Het zijn veelzijdige en flexibele mensen met veel verschillende interesses, ze kunnen makkelijk schakelen. Ze zijn vaak ook met meerdere dingen tegelijk bezig en ‘vlinderen’ door het leven. Het zijn vrolijke en gezellige mensen die van babbelen houden, vooral de wat oppervlakkige gesprekken horen bij Tweelingen. Contacten die onder Tweelingen vallen zijn bijvoorbeeld buren en kennissen (dus niet de echte vrienden), maar ook broers en zussen. Tweelingen zijn leergierig en geïnteresseerd, cursussen horen ook bij dit teken.

De Tweeling kan zich makkelijk aanpassen aan een veranderde situatie, maar kan ook wispelturig zijn. Het zijn geen echte doorzetters, als het te moeilijk wordt, haken ze af en zoeken ze weer een andere bezigheid. De Tweelingen ziet het leven als één groot spel. Ze houden vaak ook erg van spelletjes. Ik moest wel lachen toen ik daar achter kwam, mijn eigen moeder is een Tweelingen en zij heeft echt een grondige hekel aan spelletjes doen! Ze houdt wel erg van kletsen, dus je hebt haar zo maar een uur aan de telefoon!

De periode die bij Tweelingen hoort, is de jeugd, opleidingen, de periode van leren en kennis opdoen, intelligentie, als echt ‘lucht’ element, hoort ook bij dit teken. Klassiek heeft een Tweelingen dan ook een jeugdig uiterlijk. Zoals gezegd is de Tweelingen geen echte doorzetter en ze kunnen echt gedesillusioneerd raken als zaken langdurig tegenzitten. Ze raken dan steeds meer op zichzelf gericht en kunnen egocentrisch worden.

Ik heb zelf een Tweelingen Ascendant en mijn moeder is een Tweelingen. Ik vind het lastig iets te zeggen over mijn Ascendant, omdat dat vooral de eerste indruk is die je geeft aan mensen die je niet kent. Tweelingen is een luchtteken en Waterman, mijn sterrenbeeld, is dat ook, dus in die zin komt dat wel met elkaar overeen. Dat erfelijke aspect is trouwens wel interessant. Mijn moeder is dus een tweelingen en mijn ascendant is dat ook. Ik ben een waterman en mijn zoon heeft dan weer een waterman-ascendant! Dit zijn patronen die je veel vaker terugziet.

(Visited 211 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *