Type replacement

Het fenomeen ’type replacement’. We hebben het maar weer eens over HPV. Dit fenomeen doet zich voor bij dit virus. Bij gevaccineerde meisjes worden minder infecties gevonden met de HPV virussen 16 en 18, waartegen gevaccineerd wordt, maar zij hebben meer infecties van andere HPV strengen dan meisjes die geen vaccinatie hebben gehad! Kennelijk wordt de plaats van de types waartegen gevaccineerd wordt, ingenomen door andere HPV virussen, dit wordt ’type replacement’ genoemd en is een veel voorkomend fenomeen. Wie zegt dat deze ‘nieuwe’ strengen van het HPV virus op termijn niet veel schadelijker zijn dan de types 16 en 18?

Om hierop in te spelen is een nieuw vaccin ontwikkeld: Gardasil 9, wat tegen 9 virussen van de HPV stam moet beschermen. Dit zet het systeem van ’type replacement’ weer opnieuw in werking, een vicieuze cirkel. Het kwalijke van dit nieuwe vaccin is dat de hoeveelheid aluminium in het vaccin meer dan verdubbeld is ten opzichte van het eerste vaccin. Aluminium wordt als hulpstof gebruikt in vaccins, om een reactie van het lichaam uit te lokken. Inmiddels is bekend dat aluminium veel negatieve effecten op het lichaam kan hebben en deze verdubbeling is dus slecht nieuws.

Ik ben geen medicus, maar stel het mij als volgt voor: er is een stabiele groep van 15 mensen, of katten, of koolmeesjes, een aantal zijn leiders, een aantal volgers, een aantal mensen zijn kritisch of ambitieus, maar hebben vertrouwen in degenen die de groep leiden. Stel je voor dat die leiders de HPV 16 en 18 zijn en dat die worden geëlimineerd. Alle verhoudingen in de groep zijn weg. Wetenschappers hebben de andere typen HPV virus ingeschat op hun gevaar, sommigen zijn ongevaarlijk, anderen zijn potentieel gevaarlijk, maar zij werden in ‘bedwang’ gehouden door de leiders, net zoals in onze groep. Omdat het hele evenwicht nu weg is, moet er een nieuw evenwicht bepaald worden, er moeten nieuwe leiders komen. Dat zijn de nieuwe virusstammen die gevaarlijk worden en wellicht ook baarmoederhalskanker gaan veroorzaken, maar wie weet een veel agressievere soort! Dan komt er een nieuw vaccin dat ook deze nieuwe leiders weer uitschakelt, de groep wordt kleiner, de hiërarchie moet opnieuw bepaald worden.

Het idee dat de wetenschap weet wat hij doet, heb ik allang laten varen. Zij werken met aannames en verwachtingen, hoe het in de praktijk zal lopen, weet niemand, dat moet eerst gemonitord worden, daarvoor zijn onze dochters de proefkonijnen! Wie weet wat we ons op de hals halen met de HPV vaccinatie, wie weet wat voor aandoeningen vrouwen in de toekomst krijgen dankzij deze vaccinatie. Ik kan maar niet begrijpen dat de farmaceutische industrie zo slordig omgaat met zo’n grote groep mensen, onze dochters!

(Visited 41 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *