Week 20 – Op de helft

Op de helft alweer, wat gaat het snel! Zo’n zwangerschap brengt veel teweeg, merk ik. Het gebeurt allemaal in de buik van mijn dochter en wij als omstanders staan erbij en kijken ernaar. Je kan niet zo heel veel doen. Er moeten natuurlijk wat praktische voorbereidingen getroffen worden, maar verder gebeurt er vooral heel veel in je hoofd. Het rijpen van de gedachte die bij de aankondiging een enorme error in mijn hoofd teweeg bracht. De gedachte dat ik oma word. Dat er op mijn volgende verjaardag een baby is, een kind van mijn kind, van dan ongeveer een maand oud. Zo’n klein warm bundeltje in je armen. Een kindje dat mij leert kennen als zijn oma, dat naar me lacht, me herkent. Het blijft ongrijpbaar, maar het went tegelijkertijd. 

Praktische zaken moeten geregeld worden. De werkdagen en de gezinsauto zijn al geregeld, de meubeltjes besteld. Binnenkort ga ik met dochterlief een muur van de babykamer behangen met fotobehang. Ik heb er zin in. En ondertussen brei ik door, diverse items voor de tien-dagen-geboorte-kadootjes-mand zijn al klaar, maar daar ga ik hier uiteraard niks over zeggen, want dochter leest mee! Na de geboorte zal ik daar wel nog wel een apart blog over schrijven. Ik kan alleen maar zeggen dat ik goed op schema lig! 

Inmiddels heeft de aanstaande vader zijn zoon ook al voelen bewegen, altijd weer een mooi moment. Ik vond het altijd een gezellig gevoel, die schopjes in je buik. Mijn zoon probeerde zich op laatst regelmatig helemaal uit te strekken, zijn voetjes aan de binnenkant van mijn ribben en dan maar duwen. Ik denk dat hij de ruimte te beperkt begon te vinden. De moeder van mijn aanstaande kleinzoon zat vaak met haar handjes te wriemelen aan de binnenkant van mijn liezen. Ik kreeg altijd het gevoel dat als ik ging zitten, ik haar vingertjes tussen mijn benen en mijn romp zou klemmen, wat uiteraard helemaal niet kan. Ook leuk is als zo’n kindje wil dat je op één specifieke zij ligt in je bed. Draai je je om, dan komt er heftig gesputter tot je weer terugdraait. Het is een bijzondere tijd. Met zijn tweeën in één lichaam.

(Visited 22 times, 22 visits today)

Eén reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *