De strijd tegen 2G, we zijn er nog niet

2G komt er niet! Kuipers heeft het wetsvoorstel aangehouden. Uitgesteld dus, niet ingetrokken. Hij wil wel nieuw onderzoek laten doen in welke omstandigheden 2G wel kan worden ingezet. Het onderzoek van de TU Delft gaf dus duidelijk niet de gewenste uitslag.

Uitgesteld mensen, niet geschrapt. Juich niet te vroeg, we zijn er echt nog niet. Het draagvlak in het land en ook in de Tweede Kamer smelt als sneeuw voor de zon, het voorstel zou het nu dus niet halen en dat is de enige reden waarom hij het er nu niet doorheen drukt. Er moet dus draagvlak gekweekt worden. Dat is wat ze de komende weken zullen doen. Ze hopen dat de ziekenhuizen weer volstromen. Ze zullen een onderzoek laten fabriceren dat ineens grote voordelen bewijst voor 2G. Er zal weer veel aandacht zijn voor long covid, een wat mij betreft min of meer verzonnen of zwaar overtrokken ‘aandoening’.  Natuurlijk zijn er mensen die nog lang klachten houden na het doormaken van covid, maar na griep is er ook een groep die lang klachten als moeheid houdt, of kijk naar de ziekte van Pfeiffer, daarvan is het bekend dat je nog lang klachten kunt hebben. Niets nieuws onder de zon. Het heeft gewoon een naam: postviraal syndroom. Heel vervelend als je er last van hebt, uiteraard, maar geen argument om maatregelen in stand te houden of zelfs in te voeren. Zeker niet een maatregel met verstrekkende gevolgen als 2G, die bovendien niet eens werkt.

Verder kunnen we verwachten dat er nieuwe varianten opduiken, potentieel gevaarlijke en dodelijkere varianten. Onthoud één regel: een virus dat muteert wordt nooit gevaarlijker, hooguit besmettelijker. Covid is hard op weg een verkoudheidsvirus te worden. Verder kunnen we in het voorjaar de vaccins tegen omicron verwachten. Die zullen weer razendsnel goedgekeurd worden, als dat al nodig is en dan moet er natuurlijk geprikt worden. Dit nieuwe vaccin zal ook werken tegen de mutanten na omicron, zo zal het wel verkocht worden. Mutanten die onder ongevaccineerden beteugeld moeten worden door 2G. Let maar op.

Nog geen slingers ophangen dus, nog niet juichen. Er zitten echt nog dikke vette adders onder het gras, we zijn er echt nog niet. De Great Reset moet en zal er komen, de Europese digitale ID moet er komen en de eerste stap daarheen is 2G. Alles zal uit de kast gehaald worden om het te bereiken. Wees dus op je hoede.

En ondertussen: geniet en maak plezier. Nog even en dan komt het voorjaar eraan. De zon zal ons goed doen. Ik merk aan mezelf dat het hele gebeuren best veel kracht kost, ik heb ook mijn oplaadmomenten nodig. Ga naar demonstraties en zoek actief naar gelijkgestemden in je eigen omgeving. Zo gaan wij tegenwoordig bijna iedere vrijdagavond naar een lichtjesprotest in onze gemeente. Gewoon even plezier hebben en lachen met gelijkgestemden. Koffie en thee erbij, een pak stroopwafels of we lopen naar de snackbar op het plein en halen wat lekkers. Je moet je eigen plezier maken.

Hou elkaar op de been en hou elkaar scherp, de strijd is nog niet gestreden!

(Visited 790 times, 1 visits today)

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *