De verkiezingen: denk na voor je gaat stemmen!

Op 17 maart zijn er verkiezingen, misschien wel de belangrijkste verkiezingen ooit. En veel mensen zien dat nog niet. Gaan we verder op de weg die het huidige kabinet heeft ingeslagen of laten we weten dat we in een vrij land willen leven?

Want, ondanks dat mij nog regelmatig gezegd wordt dat we in een vrij land leven, is er op 10 maart, een week voor de verkiezingen, door een demissionair kabinet, weer een stap genomen om die vrijheid in te perken. Er werd een motie aangenomen om zo snel mogelijk een vaccinatiepaspoort mogelijk te maken. Een vaccinatiepaspoort waarmee je toegang kunt krijgen tot de horeca, festivals, concerten, de bioscoop enzovoorts. En dan zegt Hugo er nog bij dat dat nog steeds geen indirecte vaccinatieplicht is, “want niemand is verplicht om naar een festival te gaan”. Nee, niemand is daartoe verplicht, maar als je zonder vaccinatiepaspoort de toegang tot dit soort normale faciliteiten wordt geweigerd, is er zeker wel sprake van een indirecte plicht. Of je moet je steeds laten testen. Ook zo tegenstrijdig, want testen zonder symptomen heeft niet veel zin. Het is omgekeerde bewijslast: je bent gevaarlijk voor je medemens totdat je het tegendeel bewezen hebt. Zelfs een moordenaar is onschuldig totdat zijn schuld bewezen is. Waar is de vrijheid gebleven?

En voor degenen die denken dat dit vaccinatiepaspoort in het leven is geroepen speciaal om de strijd tegen covid-19 aan te gaan, die hebben het mis. De Europese Commissie werkt al sinds 2018 aan een vaccinatiepaspoort. Waarom? Waarom die obsessie om mensen te verplichten tot vaccinaties? In het verkiezingsprogramma van de VVD las ik ook al dat zij kinderdagverblijven willen verplichten om ongevaccineerde kinderen te weigeren! En dat noemt zich een volkspartij voor vrijheid en democratie! Ook D66 wil kinderdagverblijven de mogelijkheid geven ongevaccineerde kinderen te weigeren en als de vaccinatiegraad onder de 90% zakt, moet er een vaccinatieplicht komen voor kinderen die gebruik maken van de opvang. Waar blijft onze vrijheid?

De media doen hier keihard aan mee, al jaren. Op de televisie hoef je geen kritisch geluid te verwachten en ook in de kranten wordt het tegengeluid geweerd. Een persbericht van de Stichting Artsen Covid Collectief met de titel ‘Vaccinatiepaspoort leidt tot medische apartheid’ werd door het ANP geweigerd. Geweigerd ja. Alles wat maar enigszins kritisch is, krijgt een stempel ‘wappie’, of ‘complottheorie’. Hoezo complottheorie? Het is gewoon een andere mening, een ander gezichtspunt. Meningen die ook nog onderschreven worden door wetenschappers, artsen en onderzoeken. Onderzoeken die niet door de overheid of de farmaceutische industrie betaald zijn. Persoonlijk hecht ik daar meer waarde aan.

Met een Amerikaanse kennis had ik een kort gesprekje over de coronavaccinatie. Zij had zich al laten vaccineren en reageerde op mijn stelling dat ik dat niet ging laten doen. Zij schreef letterlijk: “I choose to not listen to conspiracy theories”. Dat heb ik eens even op mij in laten werken. Kijk, zo heb je niet eens censuur van de media of de overheid nodig. Mensen censureren zichzelf al! Ze zijn niet eens meer bereid om naar een ander geluid, een andere mening dan die van henzelf, te luisteren. Zij kiest ervoor om alleen maar te luisteren naar de overheid. Dat is gevaarlijk. Het is bewezen dat de overheid niet altijd het beste met je voor heeft. Ik vind dat shockerend. De media en de overheid zijn dus al zo machtig dat een tegengeluid wordt gezien als het stemmetje van de duivel dat jou iets influistert. En dan kies je ervoor om daar helemaal niet naar te luisteren. Ik begin nu te begrijpen dat mensen er niet aan willen dat de vaccins voorlopig zijn toegelaten, dat ze nog niet volledig getest zijn, waaruit je de conclusie mag trekken dat dit een heel groot experiment is. Mensen willen niet horen dat er bijwerkingen kunnen optreden, sluiten hun oren en ogen voor al die ouderen in verpleegtehuizen die ‘toevallig’ kort na een vaccinatie instorten of overlijden, Hugo heeft het tenslotte over ‘huis-, tuin- en keukenklachtjes’, mensen willen niet horen dat er wellicht ernstige langetermijn effecten aan de vaccins verbonden zijn, we weten het gewoon nog niet! Mensen willen het niet horen. Ze willen hun shot en hun vrijheid terug. Ze geloven nog steeds dat de vrijheid terugkomt als de vaccins in hun lichaam zitten.

Ik kan het niet geloven. Wij Nederlanders zijn toch opgevoed als kritische, directe burgers. Mensen die wikken en wegen, zich geen knollen voor citroenen laten verkopen, die met de consumentengids in de hand kritisch een te kopen televisie of auto vergelijken. Zijn dit dezelfde mensen die zich nu gewillig een experimenteel vaccin in laten spuiten waarvan de langetermijn effecten volledig onbekend zijn? Waarvan niet eens bekend is of het wel voorkomt dat je anderen kunt besmetten? Waarvan onbekend is of het wel tegen alle varianten gaat beschermen? Dat laatste is trouwens wel bekend, dat zal niet zo zijn. Dus komen er vervolgprikken, jaarlijks, tweejaarlijks?

Ik ben echt in shock over hoeveel mensen hun kop in het zand steken en denken dat de overheid het wel regelt. Met argumenten als: ‘straks krijgen we onze vrijheid gewoon weer terug hoor’ en ‘kijk in Duitsland en Frankrijk, het is overal in Europa hetzelfde’, of, misschien nog erger: ‘In Spanje is het nog veel erger dan hier’, daarmee bedoelende dat we nog niet eens mogen klagen. Niet mogen klagen dat we onze vrijheid kwijt raken.

Gelukkig ken ik ook veel mensen die het wél doorzien. Die zich niet laten vaccineren, die geen nutteloze mondkapjes dragen. Dat zijn ook mensen, net als ik, die bang zijn voor wat gaat komen als het zo doorgaat. Voor de tweesporenmaatschappij die gaat komen, de medische apartheid die wordt ingezet. We roepen het al heel lang, en stapje voor stapje gaan we die kant op. In Israël wordt al heel hard de noodklok geluid, daar is het al bezig, daar mag je zonder je ‘green pass’ niet naar de bioscoop, niet meer naar je koor en misschien ook wel niet meer naar je werk. Ironisch genoeg is Israël het testland van Pfizer. Israël ja. De vergelijking met de tweede wereldoorlog is al maanden te trekken en dan wordt de New World Order als eerste geïmplementeerd in Israël, of all places. Hoe is het mogelijk?

Woensdag zijn er verkiezingen. Denk na waar je op stemt. Zijn we een vrij land en wil je dat zo houden? Een land waarin ieder zijn eigen keuze mag maken? Een land dat niemand verplicht tot het accepteren van een medische ingreep zoals een vaccinatie? Een land waarin je niet hoeft te bewijzen dat je ongevaarlijk bent voor je medemens? Stem dan niet op de partijen die ingestemd hebben met het vaccinatiepaspoort. De partijen die de Nederlanders de vrijheid willen afnemen zijn: VVD, CDA, D66, GroenLinks, SP, Partij van de Arbeid en 50Plus. De ChristenUnie stemde eerder voor de spoedwet en de avondklok en is dus ook tegen vrijheid.

Veel wijsheid toegewenst.

(Visited 1.966 times, 1 visits today)

2 reacties

    1. CU heb ik er nog even in opgenomen, die stemden tegen het vaccinatiepaspoort, maar voor de spoedwet en de avondklok. SGP heeft tegen dit alles gestemd, net als DENK. Nida zit nu niet in de kamer en ik heb niet alle programma’s uitgeplozen, maar dank voor de reactie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *