Leonie doet het, of toch niet? (S2-52)

Het voorafgaande lees je hier: Leonie assisteert Ilse bij het daten

“Dus nu is ze aan het nadenken over wat ze nu eigenlijk wél zoekt”, Leonie grinnikte en keek Judith aan. Ze had haar net, bij de koffieautomaat, het verhaal verteld over Ilse en de datingsite. “Ik ben zo blij dat ik dat allemaal niet hoef, ik moet er werkelijk niet aan denken”, concludeerde Judith. “Nee, maar jij bent gewoon gelukkig met Ronald, als je alleen bent, komt er toch een moment dat je weer aan een nieuwe partner denkt. En dan is een datingsite tegenwoordig wel zo’n beetje hét middel om er eentje te vinden.” Leonie voelde meteen dat ze teveel gezegd had. “O ja?” Vroeg Judith lachend, haar hoofd een beetje schuin houdend. “Nou ja, Ilse wel in ieder geval”, Leonie zocht naar een ander onderwerp. “En jij dan? Je hebt het natuurlijk een beetje geprobeerd met Frank, maar zou jij dat doen, op een datingsite?” Leonie kreeg het warm. “Ik weet het niet, het is het ook allemaal net niet, als ik dat zo zag bij Ilse, maarja… veel alternatieven zijn er niet hè? In het wild kom je ook geen drommen leuke mannen tegen.”

Judith had begrepen dat Leonie niet veel zin had om er verder over te praten en was over haar moestuin begonnen. Over de tomaten die ze inmiddels gezaaid had en over wat er binnenkort allemaal weer kon, als het wat warmer werd. Het moest toch wel heerlijk zijn om zo’n hobby te hebben, bedacht Leonie.

‘s Avonds hing Leonie wat rond op het internet. Voor ze het weet had ze de naam van de datingsite ingetypt waar Ilse ook op zat. Natuurlijk kon je helemaal niets zien als je geen account had. En dus typte Leonie haar naam en e-mailadres in. Voor ze op ‘enter’ drukte, klikte ze het venster weer weg. Toch maar niet. Ze liep naar de keuken om een nieuwe kop koffie te halen en nam daarna weer haar laptop op schoot en typte wederom de naam van de datingsite in. Zelfverzekerd klikte ze op: ‘nieuwe account aanmaken’ en typte haar e-mailadres in en de gebruikersnaam ‘Lia’. Als ze het dan toch deed, dan niet onder haar eigen naam. Dat had Ilse tenslotte ook niet gedaan. Angelina3, Leonie moest er nog om grinniken. Zo’n nummer erachter zou ze sowieso niet doen, maar waarschijnlijk waren Angelina, en de nummers 1 en 2 al vergeven. Leonie wilde de one and only zijn, uniek en niet nummer 3. Ze klikte op de bevestigingslink die ze via haar e-mailadres had gekregen en begon wat rond te kijken op de site.

Het vervolg lees je hier: https://marjoleinschrijftover.nl/leonie-wil-het-julia-niet-moeilijk-maken-s2-53/

(Visited 45 times, 1 visits today)

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *