Leonie assisteert Ilse bij het daten (S2-51)

Wat hieraan vooraf ging, lees je hier: Leonie krijgt een huilbui

Ilse had haar laptop opengeklapt op de salontafel staan. Koffie en lekkers had ze al op tafel staan, maar ze leek volledig in beslag genomen door de laptop. “Kom naast me zitten”, zei Ilse zonder Leonie aan te kijken. Nieuwsgierig nam Leonie plaats op de bank naast haar vriendin. “Kijk, ik heb me aangemeld voor een datingsite en ik zit te chatten met een heel leuke man”. Leonie keek naar het scherm en zag de foto van een vlot uitziende veertiger. Op het chatscherm dat open stond, was te zien dat er al heel wat berichtjes heen en weer gestuurd waren. “Hoe heet ie?” vroeg Leonie. “Jan”, zei Ilse met een vies gezicht. “Maar hij is wel heel erg leuk, helemaal geen Jan”. Leonie grijnsde. “Wat is een Jan dan?” vroeg ze. Ze voelde zich nu al melig worden. “Een geschiedenisleraar met een beige ribfluwelen broek”. Ilse zei het zonder op te kijken van het scherm. “Zit jij hier onder je eigen naam?” vroeg Leonie. “Nee, natuurlijk niet”, zei Ilse. “Ik heb mezelf Angelina3 genoemd.”

Ze was ondertussen druk aan het typen. Angelina3, Leonie wilde er commentaar opgeven, maar besloot haar mond te houden. “Waar hebben jullie het over?” Leonie pakte haar koffie en nam een slokje. De koffie was heet, ze zette hem weer terug op de tafel en pakte een koekje. “Hij heeft het over zijn ex, maar net ging het over hoe je anders gaat denken na een scheiding. Over jezelf en over alles eigenlijk. Het leven.” Leonie knikte terwijl ze een stuk koek doorslikte. “Je ex, dat lijkt me echt een geschikt gespreksonderwerp om met een potentiële nieuwe vriendin te bespreken”. Ilse keek haar verwilderd aan. “Nee, niet echt he?” Ze leek even los te komen van de aanzuigende werking van de laptop. “Nee, dat is zo. Hij klaagt ook alleen maar over haar”. Ilse liet de aandacht van het scherm los en keek Leonie aan. “Kijk, daar heb ik jou nou voor nodig, om me dat soort dingen te realiseren”, ze keek even peinzend voor zich uit. “Nee, de nadelen van je ex bespreek je niet met een nieuwe vlam”. In een opwelling zette ze haar vingers weer op het toetsenbord en begon een bericht te typen. “Zo”, zei ze en ze klapte de laptop dicht. Leonie keek haar vragend aan. “Ik heb gezegd dat praten over een ex een no-go is en dat ik hierbij het gesprek afkap”. Leonie grinnikte en boog voorover om opnieuw haar koffiekopje te pakken en te kijken of het al wat was afgekoeld. 

“Overigens bespreek je ook de pluspunten van je ex niet”, bedacht Leonie. Ilse grinnikte. “Nee, over hoe heerlijk ze kookte en hoe schoon het huis was, of over hoe goed haar salaris was”, fantaseerde Ilse. “Dat zijn de mannen die hun ex nog niet hebben losgelaten, waarschijnlijk was het in die gevallen ook niet hun keuze om te scheiden”, zei Leonie. Ze had hier al veel over nagedacht. “En grote kans dat die gewoon een kopie van hun ex-vrouw zoeken, dat moet je echt niet willen.”

“Hey, maar”, er leek een lichtje op te gaan bij Ilse. “Jij was met Frank op pad! Hoe is dat gegaan? Vertel! Vertel!” Leonie zuchtte. Ze wist dat Ilse hoopte op sappige details en dat ze haar dus moest teleurstellen.

Hoe het verder gaat, lees je hier: Leonie doet het, of toch niet?

(Visited 67 times, 1 visits today)

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *