Leonie krijgt een huilbui (S2-50)

Wat vooraf ging, lees je hier: Leonie krijgt een goed en een minder goed voorstel

Daar schrok Frank erg van. Een huilende vrouw! Leonie probeerde het tegen te houden, maar hoe harder ze probeerde, des te verder gingen de sluizen open. “Sorry”, zei Frank, “dit komt door mij”. Leonie schudde heftig haar hoofd. “Nee, dit komt niet door jou”, zei ze al snikkend. “Ik weet niet goed wat er gebeurt, laat me maar gewoon even, het gaat wel weer over.” Frank keek bezorgd. “Wil je wel naar een restaurant?” Vroeg hij. Leonie lachte door haar tranen heen. “Ja, dat wil ik heel graag, laat mij maar, het gaat wel over.” Frank startte de auto en gaf gas, al merkte Leonie dat hij steeds even opzij keek om te zien hoe het met haar ging. 

In het restaurant aangekomen, ging Leonie meteen naar het toilet om haar gezicht wat te fatsoeneren. Frank knipoogde naar haar toen ze weer ging zitten. Hij kwam duidelijk vaker in dit restaurant, concludeerde Leonie uit de manier waarop hij met de eigenaar van het restaurant omging. Er volgde een bonte stoet aan heerlijke gerechten. Met het opdrinken van hun koffie moesten ze haast maken, omdat ze anders niet op tijd in de bioscoop zouden zijn. Leonie plofte naast Frank neer op de rode pluchen stoelen en toen het licht uitging en de film begon, zakte Leonie onderuit en verdween ze helemaal in de film. 

Frank bracht Leonie keurig thuis. Leonie bedankte hem voor een heerlijke avond. Ze keek Frank na toen hij weer terug liep naar zijn auto. ‘Wat is het toch een schat van een man’, dacht ze terwijl ze de voordeur dicht deed en naar de keuken liep voor een glas water. 

‘Ik heb koffie met lekkers, kom je langs?’ Een appje van Ilse. Leonie had net uitgebreid gedoucht en zag haar vrije zondag voor zich uitgestrekt liggen. Ze was net aan het nadenken hoe ze die eens in zou vullen. Nou ja, even koffie drinken bij Ilse kon geen kwaad. Maar ze zou niet te lang blijven, ze wilde ook van haar vrije dag genieten. ‘Ik kom eraan’, appte ze terug. Ze zocht een paar schoenen, pakte haar mobiel en haar sleutels en liep naar de voordeur. Een jas was niet nodig, het was tenslotte maar een paar meter.

Het vervolg lees je hier: Leonie assisteert Ilse bij het daten

(Visited 44 times, 1 visits today)

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *