Het Sterrenbeeld Vissen

Het astrologische teken Vissen: de meest mysterieuze van allemaal. Als laatste teken van de dierenriem, wanneer alles ervaren is en daar alleen nog het grotere geheel is en je laten meestromen met de stroom… Vissen worden geboren tussen ongeveer 19 februari en 20 maart.

Ik heb zelf twee Vissen kinderen, maar het blijft een ongrijpbaar sterrenbeeld. Dat is ook wat ze zijn: vluchtig en ongrijpbaar. In mijn twee Visjes vind ik het moeilijk duidelijke Vissenkenmerken te herkennen, maar wellicht komt dat pas later in hun leven. De Vissenperiode in je leven is dan ook de laatste periode, als je alles ervaren hebt, alles overziet, niet meer zo nodig ‘moet’, en kunt zien hoe je  het grotere geheel het beste kunt dienen, waar het ego is losgelaten.

Vissen is een gevoelig teken, ze zijn gevoelig, behulpzaam en beschikken over een goede intuïtie. Het zijn sympatieke en zachtaardige mensen. Ze zijn voorbij tijd en vorm, het is soms dus moeilijk voor ze om te voelen waar zij zelf ophouden en waar de andere persoon begint, ze pikken daardoor feilloos stemmingen en sferen van anderen op. Op tijd komen is ook nog weleens een probleem.

Vissen stromen mee met de stroom van het leven, hebben niet duidelijk een mening en kunnen dus wat passief en lui zijn. Ze hebben vaak ook niet een echt duidelijke mening, ze zien van beide kanten vaak wel de voordelen, omdat ze zich zo goed kunnen inleven in de ander. Het zijn creatieve mensen, veel kunstvormen vallen onder vissen, zoals schilderen, vooral met waterverf, muziek en eigenlijk alles waar je jezelf in kunt verliezen. Vissen kunnen verdwijnen in hun fantasiewereld. De negatieve kant daarvan is verslaving, ook dat valt onder de noemer Vissen. Een vis kan iets of iemand ook enorm idealiseren, de roze bril hoort er ook bij. Ze kunnen dan een compleet onrealistisch beeld van iets of iemand hebben. Ook horen bedriegen en bedrogen worden bij Vissen. In het negatieve kunnen ze nog weleens vervallen in zelfmedelijden.

De slaap hoort bij Vissen, het dromen, dan verdwijn je even in een Vissenwereld, waar realiteit niet bestaat en de gekste dingen aan je geestesoog voorbij trekken. De planeet die bij Vissen hoort is Neptunus, die de plek waar hij staat in nevelen kan hullen waardoor alles onzeker en onduidelijk wordt. De lichaamsdelen die bij Vissen horen, zijn de voeten. Vissen voelen vaak hun voeten helemaal niet, of ze lijken soms te zweven.

(Visited 163 times, 1 visits today)

3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *