De volgers van de dansleraar

“Jullie volgen blind Thierry en die dansleraar”. Hoe vaak dat als argument wordt gegeven als je een afwijkende mening hebt op het coronabeleid. Het stoort me mateloos. Alsof, als je al iemand blind zou volgen, je uit zou komen bij FVD en Viruswaarheid! Als je zonder nadenken iets of iemand volgt, dan kom je  uit bij de regering en wat er in de MSM gezegd wordt. Dat is het dominante narratief, de makkelijke weg. Als je dat volgt, maak je je leven een stuk simpeler. Mondkapje op, prikjes halen, QR code laten zien. 

Als je eenmaal zo ver bent dat je vraagtekens gezet hebt bij het dominante verhaal, waarom zou je dan daarna iets of iemand blind volgen? Waarom sowieso dat groepsdenken? Alsof je iemand kiest waar je achter staat, die jouw verhaal vertegenwoordigt en dan vervolgens je hersens uitlevert aan die persoon of groep en verder dus maar gewoon volgt zonder zelf meer na te denken! 

Ik volg niemand. Ik was al kritisch op het coronabeleid toen Thierry nog een korte lockdown wilde. In die zin vond ik in het eerste coronajaar Wybren van Haga veel sterker. En ik weet niet meer wanneer Willem Engel bekend werd, maar het was in ieder geval nadat ik doorzag dat corona een kapstok was waar heel andere plannen aan opgehangen werden. Natuurlijk, Thierry Baudet en Willem Engel zijn bekende figuren, maar het is niet zo dat zij zoveel volgers hebben. Het is eerder zo dat zij woordvoerders geworden zijn van deze groep kritische mensen. Dat de buitenwereld, de volgers van het beleid, niet veel verder komen dan deze twee namen, zegt genoeg over hen. Thierry is een politiek bekend en eigenzinnig figuur, dus dat hij in the picture is, is begrijpelijk. Het is leuk schoppen tegen mensen die anders zijn dan gemiddeld, die kun je makkelijk aanvallen. Bij jonge kinderen noemen we dat pesten, maar bij volwassenen is het geaccepteerd kennelijk. Willem Engel is vermoedelijk als boegbeeld bestempeld omdat ook hij een opvallende figuur is met zijn dreadlocks en hij kan leuk weggezet worden als ‘die dansleraar’. Ik kan niet zeggen dat ik hem volg of veel van hem zie, ik kijk zelden of nooit de video’s van VirusWaarheid. Ik richt me eerder op Pierre Capel, Theo Schetters en Geert vanden Bossche. Deze laatste drie zijn wetenschappers met een lange loopbaan in hun vakgebied, maar er zijn natuurlijk heel veel meer interessante mensen met een kritische kijk op de zaken. 

Het is een heel gevaarlijk mechanisme om iemand blind te volgen. We hebben de laatste twee jaar gezien wat er dan kan gebeuren. ‘De regering heeft het beste met je voor, waarom zouden zij iets slechts willen voor de burger?’ ‘Nee, die prikjes worden niet verplicht, je hebt altijd een eigen keuze, er komen geen voordelen voor mensen die geprikt zijn’. De mensen die zich aan deze woorden vasthielden, verdedigen nu te vuur en te zwaard de QR code en willen een prikplicht voor mensen die anders beslissen over hun eigen lichaam. Deze mensen denken niet zelf, zij laten zich blind leiden door het narratief van de regering. Levensgevaarlijk. Ik heb me altijd afgevraagd hoe het Duitse volk zich door Hitler heeft laten leiden, de laatste twee jaar heb ik het live kunnen zien om me heen. Zo makkelijk gaat dat dus, maar die vergelijking mag je niet maken. Onder het motto ‘je doet het voor de ander’ liep de grote meute achter de rattenvanger aan. Dat het liedje onderweg veranderde, had een groot deel niet in de gaten.

En natuurlijk zijn niet alle gevaccineerden voor de QR code, gelukkig niet. Het is heel erg belangrijk dat zij zich daarover uitspreken en er niet aan meedoen, iets dat mijns inziens veel te weinig gebeurt. Daarom is het ook belangrijk dat wij ons uit blijven spreken, ook al worden we gezien als lastig, dwars, egoïstisch of wappie. Dat tegengeluid moet gehoord blijven, mensen moeten weten dat hun collega, broer of buurvrouw anders denkt dan de regering. Gewoon omdat ze anders kunnen denken dat er heel ver weg misschien een klein groepje wappies is. Nee! Die wappie kan je buurman zijn, of je dochter. Ik denk dat we op een belangrijk moment zijn aangekomen. De winkels gaan op veel plekken weer even open, het water staat de ondernemers aan de lippen en ook de plaatselijke overheden lijken erin mee te gaan. Steun deze ondernemers! Blijf je uitspreken, als we samen een front vormen, stopt deze ellende. Zoals Rutte al zei: ”Als het volk wil dat het stopt, dan stopt het.” We laten zien dat we willen dat het stopt!

(Visited 510 times, 1 visits today)

4 reacties

 1. Als er nu iets blind gevolgd wordt, dan is het door de volgers van de mainstreammedia. “Ze zeggen het in het nieuws, dus is het zo.” Er wordt door de kijker geen bron geraadpleegd, niet op internet gezocht naar de gebruikte steekwoorden, geen rapporten gelezen, die de nieuwsprogramma’s vermelden. Ze hebben het makkelijk, want hun medekijkers hebben het nieuws ook gevolgd, dus men heeft aan een half woord genoeg. Wij, de ‘wappies’ moeten telkens bij nul beginnen, uitleggen wat het WEF is, wie Klaus Schwab is, zeggen: “Nee, het is geen vaccin, maar experimentele gentherapie,” waarbij in de twee laatste woorden heel veel informatie samengebald zit, zodat de informatie langs ze heen gaat. Een stuk zelfstudie, zodat je niet meer bij nul hoeft te beginnen, is te veel gevraagd.

  En van dat ‘gedansleraar’ word je ook moe, ten eerste omdat het gebruikt wordt, alsof die een gesjeesde student is, die dan maar taxichauffeur (in het onderhavige geval dansleraar) wordt. Hij heeft echter zijn studie afgerond en is zijn passie gevolgd. Ten tweede heeft een dansleraar veel kennis van lichaamstaal en doorziet hij mensen goed. Ik heb hem gisteren nog de hand geschud; ik denk dat weinig mensen je zo bewust aankijken en ook ‘lezen’ als Willem Engel. Hugo de Jonge kijkt weg of kijkt, zoals velen op recepties dat doen. Hand nog bij de ene persoon, blik bij de volgende.

  Blind volgen is overigens het laatste, wat we bij hem doen. We lezen ook Martin Vrijland en zijn verhaal over het bedrog van Pasteur. Daar heeft Willem Engel het maar één keer over gehad.

  “Dat de buitenwereld, de volgers van het beleid, niet veel verder komen dan deze twee namen, zegt genoeg over hen. Thierry is een politiek bekend en eigenzinnig figuur, dus dat hij in the picture is, is begrijpelijk.”

  Ach, Marjolein, weet de goegemeente het verschil tussen een bewindspersoon of een Kamerlid? Bij beiden zijn de tweede en derde persoon minstens zo interessant. Bij Viruswaarheid zijn dat Jeroen Pols en Maria-Louise Genet en bij FvD Gideon van Meijeren en Pepijn van Houwelingen. Raisa Blommestein kennen ze ook nog wel van de nationale borreltafels (talkshows). Als je ziet, hoe daar de onderwerpen afgeraffeld worden, dan is Weltschmerz, Blackbox of Viruswaarheid een verademing om naar te kijken.

  “Ik heb me altijd afgevraagd hoe het Duitse volk zich door Hitler heeft laten leiden, de laatste twee jaar heb ik het live kunnen zien om me heen.”

  Het verschijnsel en het boek ‘Dual State’ is hierin interessant. Mensen accepteerden twee onverenigbare werkelijkheden. Een staat, die normaal werkt, waar het verbintenissenrecht betrof, en die volledig losgeslagen was, waar het het ‘jodenvraagstuk’ betrof.

 2. Wanneer je kind uit school komt en de juf heeft iets gezegd dat kennelijk indruk op je spruit heeft gemaakt, maar waar jij het niet eens mee bent, probeer dan maar eens als moeder om dat met je kind te bespreken.
  Dat gaat helemaal niet. Want de juf heeft het gezegd. En dus is dat waar…
  De juf is de AUTORITEIT, dus wat zij zegt…
  Wanneer ik om me heen kijk, zie ik dat de meeste mensen dat instelling nooit ontgroeid.
  De Telegraaf schrijft het. Het Journaal laat het zien. De Jonge — of welke minister dan ook — zegt het.
  Dus…

  1. Precies dat…mensen hebben niet door dat ze van jongsaf aan al worden gehersenspoeld. Dat begint al op school. Alles wordt bepaald door de macht. Zij bepalen welke boeken je te lezen krijgt en wat je leert. Zo worden mensen in het gareel gehouden want dat is hoe de macht werkt. Ze stellen regels op waar iedereen zich aan moet houden en iedereen volgt en denkt dat het zo hoort. Mensen wordt niet geleerd om zelf na te denken want als je dat doet val je buiten de groep en dat is voor veel mensen een schrikbeeld. Dat is ook waar de macht op speculeert. Zij weten hoe het werkt bij mensen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *