Het sterrenbeeld Leeuw

De Leeuw, de koning der dieren… Het sterrenbeeld Leeuw heet niet voor niks zo. De Leeuw-mens is een trots, zelfverzekerd en krachtig wezen. Het zijn geboren leiders, ze zijn ambitieus en moedig en enorm toegewijd aan het doel dat ze zichzelf gesteld hebben. Je hebt als sterrenbeeld Leeuw als je geboren bent ongeveer tussen 23 juli en 22 augustus.

De Leeuw wordt graag gezien, staat graag op het podium en in de schijnwerpers, hij heeft publiek nodig, applaus. Hij is een heerser en wil graag aandacht en waardering. De Leeuw is ook charmant en welwillend en kan anderen ook laten schijnen. Hij denkt groots en lijkt soms zelfverzekerder dan hij is. Een leeuw met een wat lager zelfbeeld kan zichzelf soms moeilijk herpakken en loopt het risico weg te kwijnen.

De leeuw is een creatief en enthousiast persoon, een geboren acteur. Ze kunnen soms trots en hooghartig zijn en rechtlijnig denken. Ze zijn dominant en geboren leiders. Het zijn ook vriendelijke en goedaardige mensen, die makkelijk hun genegenheid aan anderen kunnen laten zien. Denk maar aan een heel grote kat die bij je op schoot ploft en kopjes geeft!

De planeet die bij Leeuw hoort, is uiteraard de zon, de grootste schijnwerper van allemaal! Het huis dat bij Leeuw hoort, is het vijfde huis, het huis van kinderen, waar Leeuw ook gek op is, maar ook van creativiteit en hobby’s. Het kind mogen zijn, vrij kunnen spelen en ontdekken.

Zelf heb ik mijn maan in leeuw en dat is een tegenstrijdige stand. De maan is liever wat meer onopvallend en die schijnwerper er dan op… Mijn astrologe kon het in één zin samenvatten: je bent te trots (=leeuw)  om je gevoelens (=maan) te laten zien! En dat klopt. Ik ben, zeker vroeger, erg verlegen geweest en als ik me niet veilig (=maan) voel, dan probeer ik zo onopvallend mogelijk te zijn. Als ik me wel veilig voel daarentegen, en dat gaat me, naarmate de jaren vorderen, steeds makkelijker af, kan ik soms best aanwezig zijn, dan komt die Leeuw dus toch om de hoek kijken!

(Visited 87 times, 1 visits today)

5 reacties

  1. Ik vind het altijd zo leuk om sterrenbeelden te lezen. Helemaal als het over mijn eigen sterrenbeeld gaat. Ik herken altijd wel iets erin. Ik ben inderdaad ambitieus en een echte doorzetter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *