Het sterrenbeeld Maagd

Het sterrenbeeld Maagd is lang een beetje onzichtbaar voor mij geweest, maar sinds ik een dochter heb die onder dit gesternte geboren is, leeft het meer. Maagd ben je als je tussen ongeveer 23 augustus en 23 september geboren bent. De Maagd is een aardeteken, met de bijbehorende planeet Mercurius.

Bij Maagd denk ik aan de bibliotheek, een typisch Maagd-instituut, alles netjes geordend, in hokjes, overzichtelijk bij elkaar. De Maagd is ook heel veeleisend en kritisch, vooral op zichzelf, het zijn echte perfectionisten! Ik zie dat heel erg terug bij mijn dochter, al in de kleuterklas. Ze is ontzettend creatief, maar als de juf een opdracht gaf voor een werkje en ze dacht dat ze het misschien niet helemaal perfect zou kunnen uitvoeren, begon ze er gewoon niet aan. Als de andere kinderen bezig waren, ging ze even bij ze kijken, om in te schatten of ze het alsnog zou kunnen. Als ze dan dacht: o, maar dat kan ik wel, deed ze het heel snel en netter dan de andere kinderen. Als het toch te moeilijk leek, weigerde ze het te doen. Ze willen zichzelf niet teleurstellen en dat zie ik nog steeds bij haar terug. Ze kan geweldig tekenen, maar is zelf maar zelden echt tevreden over haar werk. Maagden hebben ook een geweldig oog voor detail.

Bij Maagd hoort het zesde huis, dat is het huis van je dagelijkse routine, maar ook van je gezondheid. Maagden kunnen erg bezig zijn met voeding, het gezond houden van lichaam en geest, reinheid en puurheid. De darmen horen dan ook bij dit teken. Ze zijn netjes en geordend, zien er verzorgd uit en zijn vaak heel vriendelijk. Opruimen is het toverwoord, alles netjes en overzichtelijk gerangschikt, ook op geestelijk niveau. De drie R’s zijn eigenlijk een echt Maagd-thema: Rust, Reinheid en Regelmaat, de peilers van de Maagd wereld. Ze zijn nuchter en praktisch ingesteld.

Je ziet ze veel in de gezondheidszorg, dat is eigenlijk het ultieme Maagd-beroep.

Het is niet gezegd dat je dit helemaal herkent bij iedere Maagd, maar het zal er op bepaalde gebieden absoluut in zitten, maar ook mensen met een belangrijk zesde huis, zullen een herkenbaar Maagdstuk hebben.

(Visited 99 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *