Het sterrenbeeld Steenbok

Steenbok is een dierenriemteken waar ik veel in herken. Het is dan wel niet mijn zonneteken, maar ik heb een erg dominante Saturnus, vandaar dat ik er veel in herken. Saturnus is namelijk de planeet die bij Steenbok hoort. Je bent van sterrenbeeld een steenbok als je geboren bent tussen ongeveer 22 december en 20 januari.

Steenbok is een aarde teken, hij staat stevig met zijn hoeven op de grond. Een steenbok is grondig, duidelijk, recht-toe-recht-aan en doet de dingen graag zoals het hoort. De tijd is bijvoorbeeld iets dat typisch bij steenbok hoort. Dat is een aspect dat ik er zelf heel goed van ken. Vroeger ging mijn wekker bijvoorbeeld om 6.52 uur. Niet om 6.50 of 6.55, maar om 6.52 uur. Ik had ook altijd een horloge om dat exact gelijk stond. Het was voor mij heel belangrijk om op ieder moment van de dag precies te weten hoe laat het was.

Hiërarchie is ook iets typisch steenbokkigs, de rangen en standen en iedereen blijft netjes waar hij hoort en doet de dingen zoals het hoort. Ik zie dan zo’n begin 20ste eeuws plaatje voor me, zoals in Downton Abbey bijvoorbeeld, netjes de rangen en standen duidelijk, keurig in de kleren, dat beetje stijve, de ‘stiff upper lip’, dat is typisch steenbok. Downton Abbey speelt in Groot-Brittannië en net als ieder mens heeft ook ieder land een horoscoop. Groot-Brittannië heeft de zon in Steenbok, dat uit zich dus in al die typisch Britse dingen!
Handhavers van de wet zullen vaak een duidelijke steenbokinvloed in hun horoscoop hebben, tenminste, als hun drijfveer is om de dingen te doen volgens de wet. Je kunt natuurlijk allerlei motivaties hebben om voor een bepaald beroep te kiezen.

Het huis dat bij steenbok hoort is het tiende huis, steenbok is het tiende teken van de dierenriem. Dit huis staat voor je carrière, voor de rol die je bekleedt in de buitenwereld, dat hoeft niet persé een baan te zijn.

De planeet doet over zijn ronde om de zon 28 jaar, vroeger was dit de leeftijd waarop je volwassen werd, op je Saturnus terugkeer, als Saturnus weer op het punt staat waar hij stond toen je geboren werd. Ik kan me daar goed iets bij voorstellen. Hij heeft dan overal gestaan en dan kun je ‘verantwoording afleggen’ (ook iets typisch steenbokkigs) over de reis die Saturnus gemaakt heeft, je hebt alle gebieden ervaren.

(Visited 133 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *