Het sterrenbeeld Waterman

Van sterrenbeeld ben ik een Waterman. Dat betekent dat de zon door het teken Waterman liep toen ik werd geboren. De zon loopt door Waterman vanaf ongeveer 21 januari t/m ongeveer 19 februari. Hier kan soms een dag verschil in zitten, dat heeft o.a. te maken met het schrikkeljaar. Als je rond de eind- of begindatum van een teken jarig bent, is het dus altijd raadzaam om op te zoeken, of op te laten zoeken hoe dat zat in het jaar van je geboorte. De zon gaat nooit precies om 0.00 uur het volgende teken in.

Waterman is een luchtteken en de planeet die bij hem hoort is Uranus.

Een waterman is in principe een wat eigenzinnig type. De spreuk ‘Vrijheid, gelijkheid en broederschap’ is hem op het lijf geschreven. Een waterman heeft vrijheid nodig, de waarheid boven tafel krijgen is voor hem ook heel belangrijk. Gelijkheid hoort daar dan ook bij. Hoezo standen en rangen? Iedereen is hetzelfde! Toch wordt een waterman ook wel graag opgemerkt in de massa, hij onderscheidt zich wel graag, maar niet in beter of minder. De planeet Uranus staat voor plotselinge invallen, een waterman houdt van wetenschap, moderniteiten, nieuwigheden.

Waterman, het elfde teken van de dierenriem, hoort ook bij het elfde huis in de horoscoop. Het elfde huis staat voor het huis der gelijkgestemden, het huis van groepen mensen, vriendenkringen, verenigingen (want: gelijkgestemden).

Als je zon in waterman staat, wil dat niet zeggen dat je altijd alles van dit teken in jezelf herkent. Iedereen heeft er wel een stukje van. Buiten de zon hebben, in je horoscoop, alle andere dierenriemtekens ook een plekje. Iedereen heeft Uranus ergens staan, dus iedereen heeft een stukje waterman! Dat is bij de één dominanter dan bij de ander en zo kan iemand die zijn zon niet in waterman heeft staan, soms meer een waterman lijken dan een ‘echte’ waterman.

Ikzelf heb lange tijd het watermanstuk in mezelf niet of nauwelijks herkend. Dat komt omdat je vroeg in je leven o.a. je maanstuk makkelijker oppakt (deze planeet loopt sneller) en die staat bij mij tegenover waterman. Als de zon en maan tegenover elkaar staan, betekent het dat het volle maan is, ik ben dus bij volle maan geboren (overigens lijkt dit een familiethema, mijn zoon en zijn vader zijn ook bij volle maan geboren!). Ook heb ik een dominante Saturnus, waardoor het watermanstuk best ondergesneeuwd was. Pas na mijn 35ste is het watermanstuk meer in beeld gekomen en is vrijheid veel belangrijker voor me geworden. Ik ben in die tijd gescheiden en heb daarna jaren een LAT relatie gehad, iets wat ook echt bij waterman hoort. Inmiddels heb ik een relatie waarin ik mezelf mag zijn, wat ook vrijheid is.

(Visited 89 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *