Ik maak me zorgen

Ik maak me zorgen. Zorgen over het vaccin dat met zoveel gejuich is verwelkomd, zelfs met een heuse ‘Avond van de Vaccinatie’ bij de NOS. Ik heb uiteraard niet gekeken, maar naar verluid was het één grote reclamespot. En daar maak ik me zorgen over. Over al die mensen, en dan vooral jonge mensen in de zorg die zich enthousiast met dit vaccin laten inspuiten. Om weer terug te kunnen naar ‘normaal’, om de ouderen te beschermen, uit respect voor hun collega’s, als een actie van solidariteit. Ik krimp in elkaar, iedere keer als ik dit hoor. En ik word er boos van.

Wat nou als een deel van deze goedbedoelende mensen over een jaar, vijf jaar, of zes maanden ineens gezondheidsproblemen krijgt? En nee, dat is geen irreële gedachte. Er is nog zoveel onbekend over dit vaccin, waaronder de lange termijneffecten. De onderzoeken bevatten slechts twee à drie maanden testresultaten. Daarbij kwamen al heftige allergische reacties naar voren kort na de vaccinatie.

Maar het vaccin is toch goedgekeurd? Ja, dat wordt inderdaad zo gebracht. En ja, het is goedgekeurd. Voorlopig. Onder voorwaarden. Omdat testfase drie nog niet is afgerond. En eigenlijk kun je dus concluderen dat al die goedwillende mensen die zich nu laten inenten, meedoen aan de derde testfase van dit vaccin. Weten ze dat ze meedoen aan een experiment? Weten ze dat ze gokken met hun gezondheid, hun waardevolste bezit? Dat staat dan nog los van het feit dat dit vaccin een mRNA vaccin is, wat nog nooit op mensen is toegepast. En dan maar meteen voor zo’n beetje de hele wereldbevolking! Als straks na een jaar, of langer, blijkt dat het toch niet zo veilig is als gehoopt, zijn er al miljoenen mensen gevaccineerd!

Je zou toch zeggen dat mensen dit kunnen weten? Waarom sluiten ze hun ogen hiervoor? Er zijn gerenommeerde wetenschappers die waarschuwen dat dit gruwelijk fout kan gaan. En als het fout gaat, gaat het voor een heel grote groep fout. Als ik Hugo was, zou ik geen nacht meer slapen.

Wat dat betreft is het handig gedaan. Hugo, Gommers en kornuiten verzekeren je dat het veilig en belangrijk is dat je je laat vaccineren, iets wat dus niet waar is. Dat zei de mevrouw bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen gewoon hardop. Er is niet bekend of het langer dan drie maanden werkt, er is niet bekend of je evengoed nog wel besmettelijk kunt worden en dus anderen aan kunt steken, de lange termijneffecten zijn niet bekend en er is niet bekend of het het ernstig ziek worden van Covid voorkomt en ook niet of het beschermt tegen nieuwe varianten. Wat blijft er dan over dat wel bekend is? Nou, weinig dus eigenlijk. Dat gaan we zien de komende maanden.

Dus van terug gaan naar ‘normaal’ is voorlopig echt nog geen sprake. Dat is ook al gezegd door Hugo en kornuiten. Dus waarom zou je je nu laten vaccineren met alle risico’s van dien? Waarom stappen mensen hier zo naïef in? Het geeft schijnveiligheid die weleens desastreus kan uitpakken voor je eigen gezondheid. Vaccineren doe je bovendien nooit voor een ander, dat doe je primair voor jezelf. Mensen onder de zestig lopen eigenlijk geen echt risico bij besmetting met het virus. Wat zou een vaccinatie kunnen verminderen aan een fictief risico? Groepsimmuniteit is een bijkomend voordeel van vaccinatie als genoeg mensen zich laten vaccineren en ik hoop van harte dat we die bij lange na niet halen!

Deze video van Blckbx.tv, een interview met Prof. Dr. Theo Schetters, is een echte aanrader. Als je twijfelt of andere, onafhankelijke en ongekleurde, informatie wil hebben over het vaccin dan je via de kranten, televisie en Gommers krijgt, kijk deze video dan voordat je je besluit neemt. Hij is heel duidelijk.

(Visited 1.710 times, 1 visits today)

10 reacties

 1. Ik voel precies hetzelfde. Afgelopen donderdag werd mij op het werk gevraagd wat ik doe. Of ik me laat vaccineren.( Ik werk in de zorg en heb al een uitnodiging om me te laten vaccineren.) Mijn antwoord was nee. Ze gingen een reclame filmpje maken. Ik zeg nee ik niet . En ik ben al heel lang wantrouwend tegenover alles wat speeld maar het vaccin wat er is dat is niet veilig. Al deze mensen zijn proefkonijnen en de uitwerking ervan zal pas over een jaren. Dan zullen velen last gaan krijgen van auto-immuunziekten . Bovendien zeggen ze al dat we ook met het vaccin niet terug kunnen naar normaal. De kans dat ik ziek word van covid 19 is vele malen kleiner dan dat ik ziek word van het vaccin. En immuun worden we niet met het vaccin. Heel veel mensen luisteren niet als er iets verteld word. Zo horen nog niet de helft. En daar maak ik mij ook grote zorgen over. 1 ding is een feit . IK GA NIET VOOR VACCINATIE. En de mensen die mij hiervoor de rug toe keren. Tja jammer dan. Ik doe het voor mezelf niet.

   1. je word onderdeel van de testfase dat zeg je goed.
    en niemand mag je dwingen daar aan deel te nemen, of consequenties hangen aan een weigering.. Doodeng wat er allemaal gebeurt, serieus.

 2. Je omschrijft ookprecies hoe ik er over denk.
  Mijn uitnodigingsbrief voor vaccinatie valt ook eerdaags op de mat (zorg).
  Ik ga deze echt niet nemen. Ik hoop dat de druk om hem toch te nemen niet heel hoog wordt of zelfs veel plicht wordt. Mensen roepen steeds: je doet het niet voor jezelf, maar voor de kwetsbaren/ ouderen. Maar je kan nog steeds besmet worden en ze weten nog niet eens of je mogelijk toch besmettelijk bent mét vaccin. Dan hadden ze toch veel beter die doelgroep (eerst) kunnen vacccineren?

 3. Ik ga het ook niet nemen, er is nog niks bekend over wat dit gaat doen, wat de uitkomst is, wat doet dit over een aantal jaar met mensen, daarbij je gaat niet je lichaam daarvoor gebruiken het kostbaarste wat je mag hebben. Ik kan dan ook niet begrijpen dat mensen ‘denken’ het voor de ander te doen om die te beschermen? Das een rare gedachte, zoals je zegt die je het voor jezelf mits je dat wil. En we gaan echt niet als je het gedaan hebt naar het oude normaal terug. En in een gezond lijf ga je niet zitten hannessen met iets wat er helemaal niet in hoort. Je lichaam kan virussen, ziektes zelf aan. Daar is je imuumsysteem voor. En dat niet alleen ik snap niet waarom dit dat er in sneltempo studenten worden opgeleid in te leren prikken. Maar goed ik snap momenteel zeer weinig van dit hele poppenkast gedoe.

 4. Dankjewel voor je heldere uitleg. Ik ervaar precies hetzelfde en weet je gelukkig omringd door gelijkgestemden. Aan wie ik overigens ook al het interview met professor Schetters deelde. Helaas geloven velen nog in de woorden van onze minister Hugo de Jonge ????

 5. Goed verhaal en ook de reacties. Geeft toch moed om de druk van je omgeving aan te gaan om niet te vaccineren. Doodziek wordt ik van alle zenders die pro vaccineren zijn. Gisteren bij 1 vandaag, je hoort alleen maar pro pro vaccineren. Procentueel 75 % gaat vaccineren. Ik geloof hier niet. gelukkig zijn er ook nog veel kritische mensen. Laat die eens aan het woord.

 6. Deze, en je andere blogs over dit onderwerp zijn ook hoe ik erover denk. Het is 1 groot circus wat dit virus aangaat. Het gros van de mensen die zich laat vaccineren doet dit m.i. niet uit bescherming voor zijn of haar gezondheid maar denk daardoor weer los te kunnen gaan met de wereld nog verder naar de klote te helpen ????

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *