Je bent zomaar een complotdenker

Meer en meer valt het me op wat een kuddedieren mensen eigenlijk zijn. Vooral als je voorzichtig begint kritisch na te denken en eens artikelen leest die niet in de MSM staan, valt het op dat mensen als een kudde geleid worden. (dit blog is geschreven voor de corona-crisis)

Wat we in de krant lezen en in de media te zien krijgen, is gekleurd nieuws. Het is niet objectief. Ik heb de illusie dat het dat vroeger wel was, maar weten doe ik dat niet. Tegenwoordig is nieuws in ieder geval gekleurd. We zijn tegen Rusland en Noord-Korea, Trump vinden we een incompetente kluns, ondanks de vele stemmen zijn we bang voor Thierry Baudet en we denken dat de mazelen een ernstig dodelijke ziekte is. Zomaar een greep. Dit is de mening die de krant ons oplegt en die de grote kudde slikt.

Met politiek hou ik me niet zo bezig en mijn persoonlijke mening zal je waarschijnlijk ook niet echt interesseren, het gaat meer om het grotere plaatje. Neem je alles voor zoete koek aan wat je leest in de Telegraaf, het AD en nu.nl? Ben je ook al voor verplicht vaccineren en moeten ongevaccineerde kinderen maar uitgesloten worden van kinderopvang en scholen? Of denk je al verder?

De laatste jaren probeer ik een mening te hebben over vaccinaties. Het valt nog niet mee om anders te denken dan de kudde doet. Of eigenlijk: wat de kudde geleerd heeft te doen. Want vaccinaties zijn veilig en uitgebreid onderzocht. Laatst nog, toen er een artikel werd gepubliceerd dat ons vertelde dat nu echt, écht was uitgesloten dat vaccinaties autisme kunnen veroorzaken, sloeg de kudde me met dat artikel om de oren. Als je dan komt met tegenargumenten ben je meteen een aluhoedje of een complotdenker. Kritische websites als vaccinvrij worden niet serieus genomen, maar hebben die mensen weleens echt een artikel op die site gelezen? Het is heel makkelijk om bepaalde nieuwsbronnen maar gewoon te diskwalificeren, maar is het wel eerlijk? Als je het predikaat aluhoedje of complotdenker krijgt toebedeeld, wordt er eigenlijk gezegd: jij bent achterlijk, we nemen je niet serieus. Dan zul je ook wel denken dat de aarde plat is. Je wordt dan aan de kant gezet en je mening telt niet meer. Dat soort mensen kun je tenslotte niet serieus nemen.

Het is natuurlijk ook best beangstigend om de overheid in twijfel te nemen. Wat nou als ze inderdaad niet het beste met ons voor hebben? Als ze hun oren laten hangen naar de farmaceutische industrie? Ik last recent dat Nederland een verdrag tegenhoudt dat bestrijdingsmiddelen fors moet terugdringen ten gunste van de bijen. Bijen zijn heel erg belangrijk bij het bestuiven van bloemen waar ons voedsel uit groeit en Nederland ligt dwars! Nederland, dat voorop wil lopen als het gaat om maatregelen om de klimaatverandering een halt toe te roepen, werkt het terugdringen van bestrijdingsmiddelen tegen. Waarom? Omdat er een grote lobby is vanuit de fabrikanten van deze bestrijdingsmiddelen! Hoezo objectief en het beste met ons voor hebben? Het gaat allemaal om macht en geld. Hoezo betaalt Shell geen belasting?

Maar, ik moet toegeven dat ze het goed geregeld hebben. Momenteel worden we via de media dagelijks bestookt met berichten rondom de mazelen en de bof, ziektes die ik in de jaren ’70 nog gewoon heb doorgemaakt en waar niemand van in paniek raakte. De huidige generatie ouders kent de ziekte niet en wordt er doodsbang voor gemaakt door de overheid. De angstmachine werkt prima, want als je kritisch bent, krijg je een enorme berg kritiek over je heen. Dat je asociaal bent en dat je je ook laat vaccineren om te zorgen dat andere kinderen niet ziek worden, baby’s en kinderen met een lage weerstand. Dat we een vaccinatiegraad moeten hebben van 95%. Waarom is dat eigenlijk? Dat is zo omdat we dat hebben afgesproken met de WHO. Nederland heeft een target, net als verkopers die hebben. Ze hebben afgesproken dat ze die 95% moeten halen en daar zijn ze dus mee bezig. Ze moeten hun afspraken nakomen en of dat ten koste gaat van jou en mij of onze kinderen, dat is niet zo belangrijk. Alle beschikbare middelen worden ingezet om mensen over te halen om hun kind te laten vaccineren. In Utrecht moeten ‘weigerouders’ langskomen voor een tweede gesprek en door middel van de angstmachine wordt de sociale druk opgevoerd. Je moet vaccineren!

Maar kijk eens om je heen, hoeveel kinderen zijn er met astma, autisme (ja, ik durf het woord te noemen in combinatie met vaccinaties), allergieën en diabetes? Allemaal ziektes die veroorzaakt worden door een verkeerde reactie van je lichaam op normale processen. Stel nou dat dat komt door de enorme hoeveelheid vaccinaties die er tegenwoordig gegeven worden? Wat nou als de hulpstoffen die erin zitten, het immuunsysteem van een kind verstoren, wat daardoor anders gaat reageren en de eigen lichaamscellen aanvalt? Dat is namelijk nog nooit echt onderzocht. Ik zeg niet dat onderzoek niet goed wordt gedaan, maar vaak wordt er maar een klein deel van iets onderzocht en worden langetermijn effecten niet goed onderzocht. Wat nou als zo’n reactie pas na een paar jaar komt? Wat als? Blijf altijd kritisch nadenken!

Maar dat is niet wat ‘men’ wil, en vul zelf maar in wie ‘men’ is. De kudde is geïndoctrineerd door een bepaalde mening en roept om verplichten. Verplicht vaccineren, verplicht op zwemles, verplicht stemmen, verplicht dit en verplicht dat. Kuddegedrag. Zodat je niet meer na hoeft te denken en alleen maar de kudde hoeft te volgen. Makkelijk toch? De overheid denkt wel voor je en heeft het beste met je voor, dus daar kun je dat wel aan overlaten. Toch?

(Visited 95 times, 1 visits today)

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *