Astrologie en astronomie

Astrologie en astronomie hebben heel veel overeenkomsten, maar ook heel erg weinig. Beiden houden zich intensief bezig met de planeten, de banen om de zon die zij afleggen, maar eigenlijk houdt daar de overeenkomst tussen beide interesses of hobby’s ook alweer op. Een astroloog hoeft niet naar de lucht te kijken om zich met zijn hobby bezig te houden, een astronoom bevindt zich graag achter een telescoop.

Ik als hobby-astroloog weet van alles van de planeten die wij in de horoscoop gebruiken, de volgorde vanaf de zon en hoe lang ze doen over een rondje om de zon. Ik weet ook dat Jupiter de grootste is en Saturnus de ringen heeft, dat Mars rood is en dat Venus en Aarde ongeveer dezelfde maat hebben. Pluto is de dwergplaneet, die enige tijd geleden zelfs zijn status als planeet verloor.

Mijn zoon was altijd erg geïnteresseerd in astronomie, hij wist van alles over de sterren en planeten, sterrenstelsels, zwarte gaten, rode reuzen en wormholes. Hij had zelfs twee telescopen. Hij liet me weleens van die filmpjes zien die de sterren en planeten op volgorde van maat presenteren. Toevallig zag ik gisteren weer zo’n filmpje langskomen.

Toch wel bijzonder. Wat me vooral opviel is dat Pluto zo klein is. Bovendien is hij de planeet die het verst verwijderd staat van de zon. Toch, als je hem astrologisch bekijkt, is hij heel belangrijk en invloedrijk! Bij het bespreken van de horoscoop is er altijd veel aandacht voor Pluto, omdat hij zoveel invloed heeft op het dagelijks leven en de gebeurtenissen in de wereld en ieders leven. Apart hoor, dat zo’n klein planeetje zoveel invloed heeft op ons allemaal! Eigenlijk kun je het bijna niet geloven. Ook niet van de andere planeten. Zo’n bol die op zo’n gigantische afstand van de aarde ronddraait, oefent zoveel invloed uit op ons allen. Ik ben soms geneigd te zeggen dat dat helemaal niet kan. Het is dat ik het zo duidelijk terugzie in de horoscoop, onmiskenbaar zie je de invloeden terug van Pluto, maar ook van alle anderen. Het is niet te ontkennen dat het gewoon werkt. Die verwondering heb ik na 26 jaar astrologie nog steeds. De verwondering van de schoonheid van het heelal en wat zich daar allemaal afspeelt en wat het met ons mensen doet, op onze nietige planeet Aarde.

(Visited 348 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *