Leonie past op haar neefje (S2-32)

Wat hieraan vooraf ging, lees je hier: Leonie krijgt een berichtje terug

Terwijl Michiel in Leonie’s slaapkamer in gevecht was met het campingbedje, maakte Dagmar een potje babyvoeding warm in de keuken. Vanuit de woonkamer klonk de schaterlach van Siem en de stemmen van Leonie’s kinderen. Toen zijn eten klaar was, werd Siem in de maxi cosi gezet en gaf Dagmar hem de eerste hapjes van zijn maaltijd. Daarna gaf ze de de lepel aan Julia, die een volle lepel voor Siem zijn gezicht hield. Naar Siem zijn zin ging dat veel te langzaam, die begon al met zijn handen te maaien. Leonie probeerde hem wat af te leiden en zijn handjes bij de lepel weg te halen en al snel had Julia er handigheid in. Toen het bordje leeg was, was daar nog een toetje natuurlijk. Voor het toetje namen Michiel en Dagmar afscheid van Siem, die meteen daarna zijn toetje kreeg, waardoor zijn aandacht verlegd was. Ismay schepte de yoghurt in Siem zijn mond en Leonie maakte zijn gezicht schoon. “Zo, Martijn, nu ben jij aan de beurt en mag jij zijn luier verschonen”, grapte Leonie. “Dat denk ik niet”, zei Martijn, die voor de zekerheid even dringend iets op zijn kamer moest doen. 

Toen Leonie de luier van Siem losmaakte verdwenen ook de meiden snel uit de kamer. Ze knepen hun neus dicht en maakten braakgeluiden. “Nou jongeman, jij weet de dames wel voor je te winnen. Ik zal eens kijken hoe handig ik hier nog in ben”, zei Leonie tegen haar neefje. Ze legde de vieze luier buiten bereik van Siem’s grijpgrage handjes en hield met haar andere hand zijn enkels vast zodat zijn billetjes in de lucht hingen. Leonie kwam tot de conclusie dat ze het nog niet verleerd was en even laten was Siem weer aangekleed en lag de vieze luier in de prullenbak. Leonie’s kinderen kwamen weer tevoorschijn, want spelen met het kleine neefje was natuurlijk wel erg leuk. 

Het duurde niet lang voordat Siem in zijn ogen begon te wrijven. Zoveel drukte was hij niet gewend natuurlijk en bovendien was het gewoon bedtijd voor het kleine mannetje. De meiden hielpen Leonie om hem in zijn pyjama te krijgen en daarna legde Leonie hem in het campingbedje op haar slaapkamer. ‘Fingers crossed dat hij lekker gaat slapen’, zei Leonie in zichzelf. Siem had nog niet heel vaak ergens anders geslapen omdat Demi vaak op haar broertje paste. 

Een half uur later sloop Leonie even naar haar slaapkamer om te kijken hoe Siem er bij lag. Ze zag dat hij met grote ogen naar zijn knuffelkonijn lag te kijken, dus sloop ze de kamer weer uit. Toen ze een half uur later weer om het hoekje keek, lag het mannetje heerlijk te slapen. Nu maar hopen dat hij door sliep tot morgenochtend.

Het vervolg lees je hier: Leonie is vroeg wakker

(Visited 55 times, 1 visits today)

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *