Leonie en Frank vieren oud en nieuw (S2-36)

Wat hieraan vooraf ging, lees je hier: Leonie werkt haar ideetje uit

Oudjaarsavond… Tja, plannen had ze niet. De kinderen waren bij Erik, waar ook Erik’s moeder zou komen. Ze had het er met Ilse even over gehad, maar die had haar eigen kinderen en ze zouden met zijn allen naar Ilse’s ouders gaan. Ze kon altijd naar haar ouders toe, maar ze had er nog niets over afgesproken. Ze besloot de stoute schoenen aan te trekken en een visje uit te gooien naar Frank.
“Ik heb geen plannen, het ziet ernaar uit dat ik helemaal alleen hier oud en nieuw ga vieren, zelfs zonder de zingende kerstboom, want die zal Ismay wel meenemen naar haar vader.” Er viel een stilte van een paar seconden. Toen nam Frank aarzelend het woord. “Ik ben ook alleen. Je mag ook bij mij komen, als je het leuk vindt tenminste.” Weer een stilte. “Dat lijkt me gezellig”, antwoordde Leonie voorzichtig. “Wil je bij mij komen? Of zal ik naar jou toe komen, dan hoef jij niet meer zo laat over straat”, stelde Frank voor. Leonie glimlachte. Dat was heel galant van Frank en tegelijkertijd sloot hij de mogelijkheid uit dat ze met elkaar in bed belandden. 

Om half negen stond hij bij haar voor de deur, met een zak oliebollen en een fles champagne, om het nieuwe jaar in te luiden. Leonie maakte koffie in de keuken en nam die, samen met een schaal om de oliebollen op te doen, mee naar de woonkamer. Frank stond voor het raam naar buiten te kijken. “Toch woon je hier echt leuk”, zei hij terwijl hij zich omdraaide en naar de bank liep. “Ja, ik ben ook erg bij met dit huisje”, antwoordde ze. 

Het was reuze gezellig, Leonie observeerde Frank en verbaasde zich er weer over wat een leuke man hij was en hoe goed ze het konden vinden samen. Was ze nu verliefd? Misschien, al leek dat bij Frank niet aan de hand te zijn, ze merkte in ieder geval niets aan hem wat daarop zou kunnen wijzen. Hij was in ieder geval een erg leuke vriend. 

De avond vloog voorbij en toen was het bijna tijd voor de aftelklok naar het nieuwe jaar. Leonie diepte nog snel twee champagneglazen op uit de kast en Frank ontkurkte de champagne met een ervaren ‘plop’! Met de glazen in hun handen telden ze de laatste seconden af naar het nieuwe jaar. “Proost!” riepen ze om twaalf uur precies en toostten op het nieuwe jaar. “Gelukkig nieuwjaar!” zei Leonie. Frank plaatste zijn hand op Leonie’s rug en zei: “Ik wens je een prachtig nieuwjaar, lieve Leonie”, daarna kuste hij haar voorzichtig op haar wang. Het was zo’n eenvoudige, maar liefdevolle kus dat Leonie er stil van was.

Hoe het verder gaat, lees je hier: Leonie is van slag

(Visited 31 times, 1 visits today)

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *