Leonie werkt haar ideetje uit (S2-35)

Wat hieraan vooraf ging, lees je hier: Leonie koopt een kerstboom

Toen de kinderen in bed lagen, zette Leonie de kerstboomknuffel strategisch neer, met op de achtergrond de kerstboom. Met de camera van haar telefoon in de aanslag drukte ze op de ‘aan’-knop van het gevaarte. Zo nam ze het liedje van de kerstboomknuffel op. In zichzelf moest ze lachen om haar plannetje.

De volgende ochtend ging Leonie’s wekker weer vroeg. Ze wist dat Frank graag een beetje uitsliep, dat had hij haar verteld tijdens hun ‘date’. De kringloopwinkel ging tenslotte ook pas om tien uur open. Dus stuurde ze hem voor dag en dauw het filmpje dat ze gisteravond had opgenomen. Nu maar hopen dat hij wakker werd. In ieder geval zou hij direct bij het opstaan geconfronteerd worden met het filmpje van Leonie. Ze grinnikte in zichzelf, maakte een beker koffie voor zichzelf en ging met haar ontbijtje aan tafel zitten. 

Toen ze onder de douche vandaan kwam, checkte ze haar telefoon even, gewoon om te zien of Frank al gereageerd had. En jawel, hij had al een berichtje gestuurd. Een lachende smiley was het met de mededeling: ‘Ik was net zo blij dat ik van dat ding af was!’. Leonie glimlachte en stuurde een berichtje terug: ‘je zult nog spijt krijgen dat je hem mij in mijn maag hebt gesplitst!’ ‘Ojee, ik ben bang!’ stuurde Frank terug. Leonie besloot het hier even bij te houden en bedacht wat ze zou kunnen doen. Hem tien keer per dag dit filmpje sturen? Kon ze maar op afstand Frank’s ringtone veranderen in het muziekje van de kerstboomknuffel ofzo. Ze moest iets ludieks verzinnen.

‘s Avonds, toen de kinderen weer naar Erik waren, zette ze de kerstboomknuffel weer voor de telefoon, die ze op de speaker zette, en belde Frank. Met bonkend hart en het zweet in haar handen wachtte ze tot hij de telefoon opnam en drukte toen op de knop. De kerstboom begon zijn liedje te zingen en even was het stil aan de andere kant van de lijn. Daarna klonk de bulderende lach van Frank. “Ik geef me over, wat moet ik doen om dit te laten stoppen?” lachte hij. “Het ding op komen halen?” stelde Leonie voor. “Dat kunnen we dat schattige dochtertje van je niet aandoen”, zei Frank. 

Voor ze het wisten waren ze in een heel geanimeerd gesprek verwikkeld, alsof ze met een vriendin aan de telefoon zat, bedacht Leonie. Wat eigenlijk natuurlijk ook weer niet echt een goed teken was. Alhoewel? Die relatie wilde ze toch niet. Ze had er een kop koffie bij gepakt en even dacht ze dat ze misschien beter tegen Frank kon zeggen dat hij de telefoon neer moest leggen en naar haar toe moest komen, maar dat deed ze toch maar niet. Ineens ging het gesprek over oudjaarsdag en vroeg Frank haar wat haar plannen waren voor oudjaarsavond.

Hoe het verder gaat, lees je hier: Leonie en Frank vieren oud en nieuw

(Visited 56 times, 1 visits today)

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *