Leonie is van slag (S2-37)

Het voorafgaande lees je hier: Leonie en Frank vieren oud en nieuw

Na de kus hadden Leonie en Frank een tijd op het balkon gestaan om naar het vuurwerk te kijken, daarna was er nog een glaasje champagne en wat hapjes. Tegen twee uur maakte Frank aanstalten om naar huis te gaan. “Lieve Leonie, ik heb een heerlijke avond gehad, dank je wel daarvoor. Het is dat ik me vast heb voorgenomen geen relatie meer te willen, maar jij brengt me af en toe aan het twijfelen. Je bent een prachtige, lieve vrouw. En nu ga ik naar huis, voor ik dingen ga zeggen waar ik misschien spijt van krijg. Welterusten Leonie”, hij boog voorover en gaf haar voorzichtig een kus op haar mond. Leonie kon geen woord uitbrengen en zwaaide Frank na, die meteen na de kus de galerij af liep. 

Potverdikkie, nu was ze weer helemaal van slag! Het jaar begon alweer lekker. Leonie lag met grote ogen naar het plafond te staren. Ze kon niet in slaap komen. Wat moest ze nou met die man? Frank was werkelijk een schat van een man, maar toch… ze probeerde te verwoorden wat ze voelde. Miste ze lichamelijke aantrekkingskracht? Misschien was dat het wel, alhoewel ze vermoedde dat ze zich niet zou verzetten als Frank op dit gebied meer initiatief zou nemen. 

“Gelukkig nieuwjaar buuffie!” Ilse stond voor de deur en zette meteen haar voet over de drempel om binnen te komen. Leonie realiseerde zich dat dit haar opviel de laatste tijd. Ilse ging er altijd maar van uit dat het uitkwam als ze bij Leonie aanbelde. Het leek niet in haar op te komen dat Leonie weleens andere plannen kon hebben, of gewoon geen zin in gezelschap. Het stoorde Leonie en ook dat stoorde haar weer, dat ze geïrriteerd raakte als notabene haar beste vriendin die net gescheiden was, aanbelde. Ze vond dat ze er voor Ilse moest zijn, maar de laatste tijd had Leonie het gevoel dat haar eigen ruimte in het gedrang kwam, een bevestiging van het gevoel dat ze direct had gehad toen Ilse aankondigde het appartement naast haar te gaan kopen. “Vincent heeft de kinderen net opgehaald om naar zijn ouders te gaan, dus ik dacht: ik ga eens bij mijn vriendinnetje kijken”, babbelde Ilse die al op de bank was gaan zitten. Leonie babbelde wat mee en was blij toen ze Ilse anderhalf uur later de deur uit had gewerkt. Ze ging nog even bij haar ouders langs om ze een goed nieuwjaar te wensen.

Hoe het verder gaat, lees je hier: Leonie hoort een nieuwtje van Julia

(Visited 58 times, 1 visits today)

5 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *