Je kunt in van alles geloven

Geloven… een woord dat door christenen eigen is gemaakt. Tenminste, zo ervaar ik dat. Daardoor heeft het voor mij een negatieve bijklank gekregen, maar daar probeer ik ook weer een beetje van af te komen, overheen te stappen, zeg maar. Want wat is geloven eigenlijk?

Als het over geloven gaat in iets dat niet zichtbaar is, zijn er natuurlijk heel veel meer smaken dan de traditioneel christelijke. Geloven in een god die je beoordeelt op hoe je je hier op aarde hebt gedragen, een god die meekijkt en naar je gebeden luistert en ze wel of niet verhoort. Een god die je door het leven loodst, die je kracht geeft als je het moeilijk hebt. Natuurlijk is niet te bewijzen dat die kracht ook echt van een god, of een goddelijk wezen, komt. Misschien zit het gewoon alleen maar in jezelf. Maar, maakt dat eigenlijk uit? Het gaat er maar om dat je die kracht ervaart, de kracht om door te gaan, er weer bovenop te komen.

Als je in iets anders gelooft dan de bijbelse god, wordt het al gauw ‘spiritueel’ genoemd. Veel mensen geloven wel dat er ‘meer’ is tussen hemel en aarde, maar wat? Dat is bijna per persoon verschillend in te vullen. Je kunt geloven in engelen, dat ieder zijn eigen beschermengel heeft, of misschien wel een paar. Sommige mensen redden het misschien niet met maar één engel en hebben een heel team nodig! Misschien zijn er meer en/of andere goden. Ik weet niet of ik in engelen geloof, het is mij al weer wat te aards, te concreet wellicht. Als ik aan het ‘Al’ denk, denk ik meer in energieën. Je kunt een wens het universum insturen en die kan daar aan energie winnen, en zomaar uitkomen. Let wel op wat je wenst, voor je het weet komt hij uit! Zorg dat er in je wens niet het woordje ‘niet’ of ‘geen’ voorkomt, want dat begrijpt het universum niet. Zoals mijn dochter vroeger klaagde dat ze altijd knoeide op haar nieuwe kleren, ze wilde geen vlekken in haar nieuwe jurk! Dus zei ik haar te wensen dat haar nieuwe jurk schoon bleef en niet dat ze geen vlekken wilde. Dat begrijpt het universum niet, die woorden worden eruit gehaald en dan wens je dus … vlekken!

Ik geloof ook dat je meerdere levens doormaakt op de aarde. Ik denk dat je op aarde komt met een missie, met lessen die je te leren hebt, die je van tevoren uitkiest, een soort vakkenpakket dus dat je op aarde uitwerkt. Dat kan te maken hebben met verlies, met voor jezelf leren opkomen, met beperkingen, noem maar op. Alle thema’s die je kunt verzinnen. Het is altijd de bedoeling dat je je op het positieve richt, op het licht, en dat je oog hebt voor anderen, anderen liefdevol en positief behandelt. Als een les voldoende is uitgewerkt, hoef je die een volgend leven niet meer te doen, dan ben je daarvoor geslaagd. Als je al vaak op aarde bent geweest en dus heel ver bent in het uitwerken van alle ‘vakken’ die er zijn, word je wellicht herkend als een oude ziel. En als je helemaal klaar bent, hoef je niet meer terug naar die kille, koude aarde en wie weet worden we dan toch wel engelen! Ik denk dat dat zo werkt. Daar ‘geloof’ ik in.

(Visited 58 times, 1 visits today)

3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *