Leonie wil zich een week opsluiten (S2-15)

Wat vooraf ging, lees je hier Ilse heeft een verrassing voor Leonie

Leonie liep naar de supermarkt. In gedachten was ze bij Ilse en Mandy’s appartement. Het hield haar nog steeds erg bezig. Ze had er geen lekker gevoel over. Met Judith op haar werk had ze het er in de pauze ook over gehad. Judith begreep exact waar Leonie het over had toen ze vertelde dat het haar best benauwde als Ilse naast haar zou komen wonen. Judith had een smakelijk verhaal verteld over een schoonzus die in het verleden het plan opgevat had om bij haar in de straat te komen wonen. Daar had ze toen tegen geageerd door te roepen dat je niet binnen zichtafstand van familie moest gaan wonen. De schoonzus was verontwaardigd, maar had uiteindelijk toch het betreffende huis niet gekocht. Judith was ervan overtuigd dat dat menig familieruzie had gescheeld. Toch gek dat Ilse zelf niet door leek te hebben dat er wel degelijk nadelen zaten aan zo dicht bij elkaar wonen.

 “Hey, als ik je nou nog een keer tegenkom, dan moesten we maar eens iets gaan drinken samen!” Leonie schrok op uit haar gedachten en keek in de blauwe ogen van Frank. Ze schoot in de lach en aan de warmte op haar gezicht merkte ze dat ze bloosde. ”Goh, jij weer? Je zou er bijna iets van denken!” Leonie keek Frank uitdagend aan. Die grinnikte. “En wat zou je ervan denken dan? Tenminste, bijna?” Tja, nu lag de bal weer bij Leonie. “Ja, dat jij me achtervolgt misschien, of dat het universum een bedoeling heeft door ons steeds op elkaars pad te brengen.” Frank glimlachte. “Tja, we zullen het zien. Als ik je nu binnen een week weer tegenkom, gaan we wat drinken!” Hij wachtte het antwoord niet af, sprong op zijn fiets en fietste weg. Leonie bleef stil staan en keek Frank na. Ze glimlachte. Oef, wat had ze nu weer allemaal gezegd? Ze kreeg het nog warmer dan ze het al had. Haar eerste impuls was om de komende week bij een andere winkel boodschappen te doen en verder maar binnen te blijven. Aan de andere kant, het was ook wel erg spannend! Zij en Frank? Ze zag het niet voor zich en een deel van haar had er ook helemaal geen zin in. Nee, geen mannen meer. Ze hadden allemaal zo hun ‘mankementen’ en ze wilde vrij zijn! Zelf uitmaken wat ze wel en niet deed en geen rekening houden met iemand anders. En dan haar kinderen… Nee, ze kon maar het beste grote voorraden inslaan nu ze toch in de supermarkt was zodat ze de komende week binnen kon blijven!

Het vervolg lees je hier: Leonie weet het even niet meer

(Visited 61 times, 1 visits today)

5 reacties

    1. we gaan het meemaken! (ik heb de komende afleveringen al geschreven, dus we gaan zien of je gelijk hebt. Ik vind het zo leuk dat je altijd reageert!)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *