Hugo, wie denk je dat je bent?

Hugo,

Soms denk ik dat je nog steeds die lagere schoolleraar bent waar je voor bent opgeleid. Eentje in de jaren 50 dan. Eentje van het strenge regime, zoals het vroeger ging, met een tik met een liniaal op je vingers. Een leraar van ‘mond dicht en luisteren’. Er is een tijd geweest dat leerlingen werden gestimuleerd om mondig te zijn, om zelf na te leren denken, kritisch te zijn, te leren argumenteren en discussiëren. Kennelijk is die tijd voorbij. Kennelijk varen de communicatiedeskundigen die de regering op de achtergrond souffleren een andere koers. Direct taalgebruik, korte commando’s, kennelijk wordt er gedacht dat ‘het volk’ daar goed op reageert.

De communicatiedeskundigen ja, ik denk niet dat jij en je collega’s dit zelf verzinnen. Je collega Mark bezigt het al langer, van ‘gewoon je bek houden’, tot het persoonlijk in elkaar willen slaan van mensen die met oudjaar hulpverleners lastig vielen. Ook je collega Ferd waagde zich eraan door vlak na het uitbreken van de coronacrisis te roepen dat je een aso bent als je nu een thuisfeest geeft. Hij kwam van een koude kermis thuis toen er foto’s uitlekten van zijn eigen bruiloft. De boete voor deze overtreding moest omlaag en de bijbehorende strafbladnotering werd geschrapt naar aanleiding van Ferd’s onhandigheid.

Je waagde nu zelf ook een poging met je: ‘als de GGD je vraagt met je kont op de bank te gaan zitten, dan ga je met je kont op de bank zitten. Dan ga je niet denken dat je het beter weet’. Niet sputteren, gewoon bek dicht en luisteren, geen tegenspraak, geen eigen mening. Gewoon orders volgen.

Wat denk je er eigenlijk mee te bereiken? Of hebben de communicatiedeskundigen daar nog geen onderzoek naar gedaan? Realiseer je je eigenlijk wel dat de helft van de inwoners van dit land ouder is dan jij bent? Hoe denk je dat die het vinden om zo door jou toegesproken te worden? Dat kan ik je wel vertellen. Als ik voor mezelf spreek, kan ik je melden dat ik er alleen maar dwarser van word. Wie denk je eigenlijk wel dat je bent dat je mij zo kunt toespreken? Wie denk je eigenlijk dat je voor je hebt? Wat voor voorbeeld denk je eigenlijk dat je bent? De maatschappij zou er bepaald niet mooier op worden als iedereen elkaar op deze manier zou benaderen. Mijn moeder zou zeggen: “Ben je nu helemaal besodemieterd?” En gelijk zou ze hebben. Wat vind je ervan als zomaar iemand op deze toon tegen jouw eigen ouders spreekt? Wat zou je ervan vinden als je eigen kinderen jou zo toe zouden spreken? Juist jij met je christelijke achtergrond moet toch respect hebben voor anderen?

Hugo, jij bent geen Mark die alles weg kan lachen en met veel wegkomt, al begint hij ook wel behoorlijk door de mand te vallen bij het grote publiek. Van jou is wel duidelijk dat je een grote minachting hebt voor ‘het volk’, en dan vooral voor mensen met een andere mening dan de jouwe. Het medicijn hydroxychloroquine, en dat mag je gewoon op zijn Nederlands uitspreken, zette je weg als kwakzalverij. Toch wel vervelend dat het nu wel blijkt te werken. Hoeveel levens had je hiermee kunnen redden, Hugo? Het is wel duidelijk welke koers je vaart, het vaccin, dat moet er komen. Je hebt zelf heel duidelijk gezegd dat dat de enige oplossing is. Je bent daar misschien iets te stellig in geweest, zeker aangezien je broer onderzoek doet naar een vaccin tegen het virus. Belangenverstrengeling? Een lijntje wat een touwtje kan worden waar je weleens over zou kunnen struikelen, Hugo.

Want Hugo, de verhalen blijken keer op keer niet te kloppen. Eerst zeg je dat niet-medische mondkapjes geen enkel nut hebben en dat we er zeker niet naar toe moeten om die te gaan dragen en nu ben je bezig ze verplicht te maken. Je bent bezig mensen te isoleren, ze bang te maken voor elkaar.

Aan de andere kant gebeurt er iets anders door dit beleid. Door het ongeloofwaardige handelen van jou en je collega’s prikken jullie je eigen luchtballon kapot en voeden jullie de alternatieve media. Mensen met een andere mening, door jullie ‘complotdenkers’ genoemd. Die groep complotdenkers wordt steeds groter. Met iedere misstap die jullie begaan, komen er meer bij. Mensen die wakker worden, die hun ogen openen en die zien dat wat er gaande is, niet klopt. Eigenlijk moet ik je dus aanmoedigen om vooral zo door te gaan, schoffeer ‘het volk’ maar, je eigen kiezers. Want Hugo, je zit daar op dat pluche dankzij de mensen die je nu neerzet als een stel randdebielen die niet zelf na kunnen denken, vergeet dat niet. Hoe langer je zo doorgaat, hoe groter de kans dat ze niet op jou of één van de regeringspartijen stemmen bij de komende verkiezingen.

(Visited 3.878 times, 1 visits today)

22 reacties

   1. De eerste aanklachten tegen hem en een aantal collega’s worden op dit moment al voorbereidt……
    Hun schip is zinkende!
    Hou de alternatieve media in de gaten! ????

 1. Goed geschreven, die uitspraak zit mij al dagen enorm dwars. Krijg het niet uit mijn hoofd. dat zegt die maar tegen zijn hond vrouw of kinderen maar niet tegen het volk. Wie denkt die eigenlijk wel wie die is. Alsof die tegen een paar rand debielen praat. Loopt een beetje naast zijn pipo schoenen.

 2. super gezegd,word tijd dat ze is kappen met hun hele bull shit,mensen die mij zo zouden aanspreken op straat als de regering mensen aanspreekt met gewoon je bek houden en aso en me commanderen met doe dit of doe dat zou ik onder hun flikker trappen,helaas dat ik het bij hun niet kan,want dan word je gelijk in de bak geflikkerd,maar ons lieve vredige pimmetje fortuin had al die tijd gelijk

 3. Dus een minister mag geen mensen tot de orde roepen die ouder zijn dan hij. Hij moet dus minimaal 85 jaar oud zijn ? (en hopen dat 85 + in ieder geval voldoende verstand heeft om rekening te houden met de anderen). Wat dat betreft hebben ze het in Amerika inderdaad beter begrepen. (Hun president drukt zich ook inderdaad altijd een stuk beschaafder uit. Het woord ‘kont’ zou zekern niet over zijn lippen komen.)

  1. Uiteraard mag hij mensen toespreken, tot de orde roepen vergt alweer wat meer tact, vind ik, dus dat doe je niet op een toon alsof je een klas kleuters toespreekt. Daar bereik je het tegenovergestelde mee.

   1. Blijkbaar is zelfs de mensen toespreken in kleutertaal, nog niet duidelijk genoeg, om de boodschap over te brengen.
    Ik heb genoeg eigenwaarde om te begrijpen dat de manier Hugo iets uitlegt, NIETS met mijn intelligentie te maken heeft.

    En dankzij al die ontkenners met egoïstische inslag, zitten we nu waar we zitten in de pandemie.
    En al die mensen die zoveel kritiek hebben op het beleid, hoevaak hebben we een pandemie op deze schaal gehad?
    De beste stuurlui staan nog steeds aan wal, en ik heb van geen van die zelf benoemde virologen dan een alternatieve aanpak gelezen.
    Kinderachtige kritiek en zelfzuchtig gedrag ten opzichte
    van de ouderen en kwetsbare onder ons.

    1. Er is geen pandemie. Een alternatieve aanpak? Kijk naar Zweden. De ouderen en kwetsbaren beschermen en de jongeren gewoon hun leven laten leiden. Dan heb je al snel groepsimmuniteit voor dit virus, dat maar een fractie gevaarlijker is dan een gewone griep. Dit is een gemaakte ziektegolf met testen die niet deugen. Hebben we ooit voor een zware griep de hele economie kapot laten gaan?

     1. Nee… dit is origineel en ongefundeerd functioneren van Onze overheden!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *