Ilse heeft een verrassing voor Leonie (S2-14)

Wat hieraan vooraf ging, lees je hier: Leonie is druk met haar kinderen

Toen Leonie de volgende dag van haar werk thuis kwam, stond Ilse op de galerij op haar te wachten. Ze had een lach van oor tot oor en stond nog net niet op en neer te springen van blijdschap. Voordat Leonie een vraag kon stellen, brandde Ilse al los: “Ik word je nieuwe buurvrouw! Ik heb dit appartement gekocht!” Zei ze, wijzend naar het appartement van Mandy, waar het Te Koop bord nog op prijkte. Leonie’s gedachten konden deze informatie niet bijhouden. “Wacht. Wwwat?” stamelde ze, kijkend van het Te Koop bord naar Ilse en weer terug. “Ja! Ik kom naast je wonen! Mijn ouders hebben me geholpen en toen kon ik dit appartement betalen! Ik heb net een bod gedaan!” Het begon Leonie te dagen. Ilse had Mandy’s appartement gekocht. Ze zou naast haar komen wonen. “Ow echt? Wow! Gefeliciteerd!” Bracht Leonie uit. “Het bod is nog niet geaccepteerd hoor, maar dat komt wel goed!” Zei Ilse blij. “Wil je koffie?” vroeg Leonie. Ilse knikte heftig en liep achter Leonie aan naar binnen. In Leonie’s hoofd was het nog steeds een chaos, maar ze wist toch wat vragen te bedenken. “Wanneer ben je wezen kijken dan?” vroeg ze. “Ik had vanochtend een bezichtiging en daarna heeft mijn vader meteen een bod gedaan, hij was met me mee. Het is zo mooi van binnen, ik hoef er niets aan te doen, ik kan er zo in! Maar… dat weet jij natuurlijk.” Leonie knikte en reikte Ilse een mok koffie aan. “Goh, dus dan kan dat al snel geregeld worden ook natuurlijk, het staat natuurlijk al even leeg.” “Ik hoop het”, zei Ilse, die nu serieuzer begon te kijken. “Want thuis is het echt niet meer te doen zo”. Leonie knikte begripvol. Ze kende het. Zodra de kogel door de kerk was, bleek het heel lastig om nog enigszins vredig samen in een huis te wonen, dat hoorde ze van meer mensen die gescheiden waren. “Nou, ik ben benieuwd, je eethoek heb je in ieder geval al.”

‘s Avonds zat Leonie alleen op de bank erover na te denken. Ze wist niet of ze blij moest zijn of niet. Ilse in Mandy’s appartement. In haar hoofd kreeg ze het niet gecombineerd. Ilse zou naast haar komen te wonen. Dat alleen al was iets waar ze niet direct heel enthousiast over was. Ilse was haar beste vriendin, maar als buurvrouw? Was dat nou wel zo’n goed idee? Ilse vond kennelijk van wel en Leonie had er geen zeggenschap over. En dan in Mandy’s appartement. Ze zou iedere keer als ze bij Ilse was geconfronteerd worden met Mandy’s appartement, al zouden er andere meubels in staan, het bleef toch Mandy’s domein. Leonie had er grote vraagtekens bij. Ilse kennelijk niet. Ergens hoopte Leonie dat Mandy erachter zou komen wie er op haar appartement geboden had en dat ze het bod af zou wijzen om Leonie een plezier te doen. Leonie vreesde echter dat Mandy de verkoop van haar appartement uit handen had gegeven aan de makelaar.

Het vervolg lees je hier: Leonie wil zich een week opsluiten

(Visited 42 times, 1 visits today)

6 reacties

  1. ik hoop eerlijk gezegd dat het bod niet geaccepteerd wordt. Op de een of andere manier denk ik dat het hun vriendschap geen goed doet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *