Leonie’s kinderen zijn onderweg (S2-07)

Dit ging hieraan vooraf: Leonie en Ilse bezichtigen een huis

Leonie werd wakker uit een diepe slaap door de bliepjes van haar telefoon die in de woonkamer lag. Verward keek ze op haar wekker. Kwart over zes! Jeetje, wat vroeg. Wat zou er aan de hand zijn? In de tijd dat ze naar de woonkamer liep bedacht ze dat als er iets ernstigs aan de hand zou zijn, diegene wel gewoon zou bellen, maar toch. Ze pakte haar telefoon van tafel en zag een aantal appjes van Julia. ‘We zitten al uren in de auto en we moeten nog heel lang, zegt papa’. ‘Papa is boos en zegt dat we stil moeten zijn’, was een ander appje. Leonie zuchtte en glimlachte tegelijk. Tja, dat had je met kinderen op lange ritten, dat was nooit echt gezellig. Ze twijfelde even wat ze terug zou sturen naar Julia. ‘Lees een boek, kijk uit het raam, morgen ben je weer thuis’, appte ze. Meteen kwam Julia weer online. ‘Morgen, weet je hoe lang dat nog duurt?’. Leonie grinnikte. ‘Het komt vanzelf, doe nou maar rustig, maar als je het niet erg vindt, ga ik nog ff slapen’. ‘Wij zitten al vanaf half vier in de auto’, verklaarde Julia nog. Leonie drukte op de uit-knop van haar telefoon. Julia was er duidelijk niet mee bezig dat ze Leonie had wakker gemaakt, maar Leonie vond de boodschap zo wel duidelijk genoeg. Ze stommelde weer naar haar bed en dook er weer in. Nog even liggen voor ze eruit moest om weer naar haar werk te gaan.

Toen ze een klein uurtje later uit bed kwam en op haar telefoon keek, zag ze dat het inderdaad geen indruk had gemaakt op Julia. Die was gewoon doorgegaan met appen. ‘Nu is Suzanne boos op papa omdat hij chagrijnig doet tegen ons’, er stond een duimpje-omhoog bij. Eronder stond een appje van een kwartier daarna. ‘Nu hebben papa en Suzanne ruzie’. Leonie hoopte dat Erik zijn hoofd er een beetje bij zou houden. Hij was altijd nogal gespannen op lange ritten. Nou ja, ze had er nu niet veel invloed op. Ze maakte ontbijt voor zichzelf en een kop koffie. Daarna ging ze douchen en een half uur later stapte ze de voordeur uit om naar haar werk te gaan.

In de loop van de dag kreeg ze een appje van haar zus. ‘Demi gaat zaterdag over naar haar kamer, dus mijn flat moet leeg, kun je helpen?’ Oja, dat was ook zo, Demi ging op kamers wonen en aangezien Dagmar inmiddels met Michiel en baby Siem samenwoonde in hun eigen huis, moest Dagmar’s flatje leeggehaald worden. Het flatje waar ze zo lang gewoond had, waar Demi was opgegroeid, dus dat zou nog wel een klusje worden. Snel antwoordde ze: ‘tuurlijk! Ik ben van de partij!’

Het vervolg lees je hier: marjoleinschrijftover.nl/julia-is-weggelopen-s2-08

(Visited 36 times, 1 visits today)

3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *