Prinses Caroline van Monaco

Ik heb haar altijd een prachtige vrouw gevonden, altijd mooi gekleed, prachtige uitstraling en voor haar leeftijd ziet ze er nog altijd geweldig uit. Prinses Caroline van Monaco.

Ze werd geboren als Caroline Louise Marguerite Grimaldi op 23 januari 1957 in Monaco, als eerste kind van prins Reinier van Monaco en de actrice Grace Kelly, oftewel prinses Gracia. Vanaf haar geboorte tot de komst van haar broer Albert, op 14 maart 1958, was zij de erfprinses. Dat was zij ook na het overlijden van haar vader in 2005 tot de komst van de tweeling van haar broer en zijn vrouw, prinses Charlène, in december 2014.

Op haar 21ste trouwde ze met de 17 jaar oudere Parijse zakenman Philippe Junot. Prinses Gracia was fel tegen het huwelijk, dat twee jaar later alweer op de klippen liep toen het paar elkaar beschuldigde van overspel. De katholieke kerk deed er 14 jaar over om de scheiding te bevestigen.

Op 29 december 1983, ruim een jaar na de dood van haar moeder, trouwde Caroline opnieuw, dit keer met Stefano Casiraghi, die ruim drie en een half jaar jonger was dan zij. Hij was bij het huwelijk 23 jaar. Het stel kreeg in de eerste vier jaar na hun huwelijk drie kinderen: Andrea, Charlotte en Pierre. Op 3 oktober 1990 sloeg het noodlot toe: Stefano verongelukte tijdens een wedstrijd offshore powerboat racen. Hij werd slechts 30 jaar oud. De kinderen waren 6, 4 en 3 jaar oud.

Terwijl Albert in die tijd wat meer buiten de schijnwerpers was, was het Caroline die haar vader vaak vergezelde en als gezicht veel meer de troonopvolgster was dan haar broer. Eind jaren 90 ontmoette Caroline Ernst August, prins van Hannover. Ze trouwden op haar 42ste verjaardig in 1999. In juli van dat jaar werd hun dochter geboren, Alexandra. Toch vond Caroline ook dit keer weer niet voor lange tijd het geluk in de liefde. Het paar is nog getrouwd, dat wel, maar leven al sinds 2010 gescheiden van tafel en bed. Ernst August misdraagt zich hier en daar nog weleens.

Caroline is inmiddels oma van vijf kleinkinderen, heeft haar ceremoniële taken grotendeels overgegeven aan prinses Charlène, die het vaak af laat weten op dit gebied. Caroline lijkt eindelijk een wat rustiger leven te leiden en ziet er nog altijd even geweldig uit.

(Visited 439 times, 1 visits today)

3 reacties

  1. Hallo,hier met Roy ,inderdaad ,ook ik ben een zeer grote liefhebber van Haar zusje niemand minder dan ,Princes Stéphanie van Monaco,
    Ik ben en voel mij zeer vereerd ,te mogen ontdekken ,mede mijn curatoren en genealogen op http://www.geni.com dat ;Princes Stéphanie mijn 14e nicht is in directe bloedlijn ,14th cousin once removed.
    Ik voel mij trots als een pauw!!!.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *