Prinses Margaret Rose, de zus van koningin Elizabeth

De jongere zus van de huidige koningin Elizabeth is Margaret . Haar volledige naam is Margaret Rose. Haar moeder had haar Ann willen noemen, maar dat vond de koning, haar schoonvader dus, niet goed. Margaret Rose kon wel zijn goedkeuring wegdragen. Ik weet niet of het tegenwoordig nog steeds gangbaar is dat de regent zijn of haar goedkeuring geeft over de namen van troonopvolgers, en de reservetroonopvolgers, maar het zou me niet verbazen.

Het werd dus Margaret. Ze is geboren op 21 augustus 1930 in Glamis Castle in Schotland. Ze is het eerste lid van het koninklijk huis dat geboren is in Schotland sinds 1625. In 1936 werd haar vader de nieuwe koning en werd haar vier jaar oudere zus Elizabeth de troonopvolger. Elizabeth, de serieuze strenge. Margaret was haar tegenpool, flamboyant en extravert. Ze genoot er enorm van om prinses te zijn.

In ‘The Crown ’ wordt haar leven uitgebreid behandeld. Haar liefde voor RAF piloot Peter Townsend waar ze niet mee mag trouwen omdat hij gescheiden is, geeft ze uiteindelijk op. Haar koninklijke leven was haar toch te belangrijk. Ze trouwt uiteindelijk met fotograaf Antony Armstrong-Jones. Die beslissing nam ze pas toen Peter Townsend haar op de hoogte stelde van zijn eigen trouwplannen. Met Antony Armstrong-Jones, die de titel ‘lord Snowdon’ kreeg, leidde ze een wild leven vol drank en affaires. Ze kregen ook twee kinderen, David en Sarah. In 1977 scheidde het paar.

De laatste periode van haar leven had Margaret een slechte gezondheid, te danken aan haar wilde leven. Ze had hepatitis, verloor een deel van haar long en kreeg vanaf 1998 een aantal beroertes. Ze verloor een deel van haar gezichtsvermogen en uiteindelijk overleed ze op 9 februari 2002 na haar vierde beroerte. Haar moeder overleed zeven weken later. Margaret werd 71 jaar oud.

(Visited 504 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *