Tijdperken

Grote en kleine tijdperken, het is waar een mensenleven uit bestaat. Het thuis-bij-je-ouders-tijdperk, een huwelijkstijdperk, een verkeringstijdperk, het basisschooltijdperk, noem maar op. 

Ik heb al vijftien jaar dezelfde baan, maar de woon-werkverkeerroute is al een paar keer gewijzigd. Eerst reed ik van Blaricum naar Naarden, tien jaar lang. Toen ontmoette ik Marc en trok vrij snel bij hem in. De route verlegde zich. Nooit had ik een mooiere route om te rijden. Het is een fijne route, langs boerenbedrijven, veel natuur, door een dorpje en daarna de villawijk van Bussum. Een route langs drie ooievaarsnesten, die nu onbewoond zijn uiteraard. Schitterende vogels zijn het. Ik zeg ze altijd gedag als ik ze zie. Vanochtend nog zag ik hoe twee zwanen synchroon landden op een weiland. Honderd meter verderop stond een reiger stokstijf stil in het water, te loeren op zijn prooi. Ik kom langs schapen, een koe die zijn kop wrijft tegen een wilg.

Binnenkort verhuizen wij naar een andere stad en dus verandert mijn woon-werkverkeerroute weer. Het einde van een tijdperk. Ik heb deze route vijf jaar gereden. 

Ik hou van het landelijke, ik hou van deze route. Nog vier dagen zal ik hem rijden, dan is de overdracht van ons huis, dan ben ik ruim twee weken vrij en zal daarna vanuit de stad naar mijn werk rijden. Door een woonwijk, de snelweg op. Wel langs veel grasland, maar daar is, wegens de snelheid en het opletten op de weg, waarschijnlijk weinig te zien. Heel anders. Veel minder leuk, dat weet ik zeker. Gevoeliger voor files, dat ook. Maar ook daar zal ik aan wennen. Want er breken ook weer andere mooie tijdperken aan: Het weer-een- echte-tuin tijdperk, het nu- echt-samenwonen tijdperk. Ook het eindelijk-een-groene-keuken tijdperk! Dik twintig jaar geleden had ik al eens een oud groene keuken op het oog. Toen werd het hem niet, maar voor de IKEA keuken in ons nieuwe huis kun je heel simpel nieuwe frontjes kopen en je hebt een andere keuken! Eindelijk krijg ik dus mijn groene keuken. 

Er is nog een boel werk te doen, verhuizen is bepaald niet mijn hobby, maar ik verheug me op de komende tijd, nestelen, een thuis maken, en dan straks in het voorjaar breekt weer een nieuw tijdperk aan: het eindelijk-een-moestuin-in-de-volle-grond tijdperk. Ik heb zin in de nieuwe tijdperken die voor mijn deur staan!

(Visited 80 times, 1 visits today)

2 reacties

  1. Aawhh wat schrijf je toch mooi Marjolein.
    Ik wens jullie heel veel woonplezier & maak mooie tijdperken/ & tuinperken🤣😋 met elkaar.
    We houden contact…SUCCES & STERKTE met de verhuizing
    Heb je mij nodig, ff tot 10 bellen, mij bellen✅️🤔😍

  2. Wat zal het stil zijn zonder jullie, maar heerlijk dat je nu een tuintje krijgt Marjolein. Heel veel geluk met jullie stulpje Theo en Mieke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *