Vaccinatiedwang

Het concept voor de media is duidelijk: breng een verhaal van iemand die is overleden aan de ziekte waarvoor gevaccineerd moet worden, en het liefst nog iemand die grote gevolgen heeft overgehouden aan de betreffende ziekte. Met Meningokokken lukt dat goed. Het sterftecijfer is hoog en als je het overleeft, is de kans op complicaties groot. Dus worden nabestaanden en overlevers voor de camera gesleept om maar te zorgen dat iedereen die opgeroepen is voor de prik, naar de huisarts rent om hem zo snel mogelijk te gaan halen. En uiteraard wordt er ook gemeld dat je de vaccinatie niet alleen voor jezelf haalt, maar ook voor je pasgeboren nichtje, dat schattige meisje in haar roze rompertje, je wil toch zeker voorkomen dat zij ziek wordt doordat jij niet gevaccineerd bent?

Ondanks dit grove geschut is er toch een behoorlijk percentage dat de vaccinatie die nu gedaan wordt, voor 14 jarigen, niet gaat halen. Zij krijgen een herinnering. Een herinnering? Ja, inderdaad, een herinnering. Alsof ze per ongeluk vergeten zijn de vaccinatie te halen. Nee overheid, deze mensen kiezen er bewust voor om de vaccinatie niet te gaan halen.

Wordt er onderzocht waarom deze ziekte de laatste jaren steeds vaker de kop opsteekt?

Toen Dr. Moolenburgh overleed en ik wat onderzoek naar hem deed, kwam ik ook de volgende tekst van hem tegen: Je kunt dat op het ogenblik mooi zien aan het inentingenbeleid. Er is altijd een bepaalde hoeveelheid mensen per jaar die hersenvliesontsteking (meningitis) krijgt. Die ernstige ziekte wordt onder meer veroorzaakt door de bacteriën hemofilus influenca en door meningokokken A, B en C. Meningokok C was altijd de kleinste groep, totdat alle kinderen een aantal jaar geleden werden ingeënt tegen de hemofilus influenza. Toen die bacterie werd weggedrukt, zagen we plotseling een toename van hersenvliesontsteking veroorzaakt door de meningokok C. Nu moeten alle kinderen tegen meningokok C worden ingeënt. Ik durf te voorspellen, dat we over een jaar of drie een toename zien van de meningitis B. Dat is medische verschuifkunde!’

Sinds 2003 worden kinderen ingeënt tegen HiB, waar ze voor hun eerste verjaardag al vier keer tegen gevaccineerd worden. In 2002 begon men met het geven van het Meningokokken C vaccin aan kinderen van 14 maanden. Na enkele jaren kregen ineens steeds meer kinderen de Meningkokken W ziekte, die eerder nauwelijks voorkwam. Om deze reden worden kinderen sinds mei 2018 ingeënt tegen Meningokokken A, C, W en Y. ACWY? Ja, inderdaad, van één soort naar vier soorten! Type A komt al sinds 2004 niet meer voor in Nederland en type Y komt niet voor bij baby’s en is heel zeldzaam in andere leeftijdsgroepen. Meningokokken C komt vooral voor bij 65 plussers, en die worden niet gevaccineerd. Bovendien is het betreffende vaccin pas in 2016 toegelaten en is dus bijna direct opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma.

De grootste veroorzaker van hersenvliesontsteking bij baby’s, is Meningokokken B en daartegen wordt niet, en is nooit, gevaccineerd! Dat is toch best apart. Overigens is het aantal ziektegevallen door Meningokokken B dalende, en dit dus terwijl er nooit tegen gevaccineerd is. Met de natuurlijke schommeling van dit soort infecties wordt geen rekening gehouden. Net als bij mazelen en de griep, zijn er jaren dat er meer besmettingen zijn dan anders.

Uiteraard maakt iedereen zijn eigen keuze, maar ik vraag me af of er op redacties van kranten en televisieprogramma’s niemand werkt die kritisch denkt over vaccineren. Altijd wordt hetzelfde draaiboek gevolgd, altijd begrijpen de presentatoren er niks van dat je het risico gaat lopen dat je kind ziek wordt. Soms wordt er wel iemand van het andere kamp aan het woord gelaten, maar op de één of andere manier komen die nooit goed uit de verf, er wordt hier en daar wat geknipt en ze krijgen nooit echt de tijd om hun verhaal te doen.

(Visited 132 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *