Wat voor briefje kreeg Leonie? (S2-27)

Het voorafgaande lees je hier: Ismay gaat met Leonie mee boodschappen doen

Druk keuvelend huppelde Ismay naast Leonie. Wat afwezig gaf Leonie antwoord. Haar aandacht was bij dat papiertje in haar tas. Was het gewoon Frank zijn kassabon of had hij er nog iets op geschreven? Ze brandde van nieuwsgierigheid. Nadat ze thuis aankwamen verdween Ismay al snel met een hand snoepjes naar haar slaapkamer. Leonie had de boodschappentas op het aanrecht gezet en haalde de boodschappen één voor één uit te tas. Toen Ismay eenmaal uit zicht verdwenen was, pakte ze de kassabon uit de tas. ‘mocht je me willen bellen of appen, ik laat het aan jou over. Frank’. Naast zijn naam had hij een smiley en een zonnetje getekend. Eronder stond zijn telefoonnummer. Leonie bleef even naar het briefje staren. Wat nu? Hij liet het aan haar over. Ze voelde de warmte alweer vanuit haar nek omhoog trekken. Ze vouwde het bonnetje op en schoof hem in haar telefoonhoesje, daar zouden haar kinderen hem niet vinden. 

‘Hey zus, wat een schatje!’ Leonie zat op de bank met een kop koffie en haar mobiel. Ze beantwoordde een appje van Dagmar die een allerschattigste foto had gestuurd van Siem. Wat ging de tijd toch snel, Siem was alweer zeven maanden oud en kon al zelfstandig zitten. Een heerlijk mannetje was het. 

‘Zou jij zaterdagavond op Siem willen passen? Wij willen eigenlijk even samen uit eten.’ Leonie wist niet hoe snel ze moest antwoorden. ‘O ja, leuk! Maar dan wel hier, want de kinderen zijn er.’ Leonie zag het al voor zich. Haar kinderen zouden het geweldig vinden om hun kleine neefje te logeren te hebben. Leonie had al eerder op haar neefje gepast, maar toen waren de kinderen, tot hun eigen verdriet, bij Erik. 

Met haar vingers frummelde Leonie in het telefoonhoesje en haalde de kassabon van Frank weer tevoorschijn. Ze staarde naar het handschrift van Frank en twijfelde of ze haar zus over haar avontuur zou vertellen. Ze besloot het nog even niet te doen. Ze was er zelf nog niet over uit hoe het verder zou kunnen gaan en ze wilde voorkomen dat haar kinderen er iets over te horen zouden krijgen, eventueel via Demi als Dagmar het aan haar dochter zou vertellen. Het bonnetje werd weer opgevouwen en ging weer terug in het hoesje. Meteen daarna haalde ze het er toch weer uit en drukte op haar telefoon op de knop ‘contacten’ en daarna op het plusje. ‘Frank’ voerde ze in en daarna het telefoonnummer. Zo, nu  nog bedenken of ze hem een berichtje zou sturen en zo ja, wat dan. 

Het vervolg lees je hier: https://marjoleinschrijftover.nl/zal-leonie-een-berichtje-sturen-s2-28/

(Visited 49 times, 1 visits today)

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *